Keskin bizim ilk göz ağrımız

Keskin bizim ilk göz ağrımız

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ni gezen Vali Ali Kolat, tarihiyle birlikte Keskin'in yaşatılması gerektiğini söyledi.

KATILANLAR

Ziyarete Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan Vekili Yrb. Sabri Köyük, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de katıldı.

CENAZE NAMAZI KILDI

Kolat ilk olarak, Keskin Çarşı Camiinde kılınan Cuma namazının ardından, Kasım Güven isimli vatandaşın cenaze namazına katılarak, merhumun yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Cenaze namazından sonra, Keskin Mutlu Tavuk Kooperatifini ziyaret eden Vali Kolat, kooperatif çalışmaları hakkında İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan’dan bilgi aldı.

AÇILIŞ YAPTI

Daha sonra, Vali Kolat ve beraberindekiler, Linda Cafe isimli iş yerinin açılış törenine katıldılar. Açılışta konuşan Kolat, “Bu işyerinin Keskin ilçemize kazandırılmasından dolayı yetkililere teşekkür ediyorum. Gerçekten de Keskin de bu tür yerlere ihtiyaç vardı. Üniversite Yurdunun da buraya gelmesinden sonra, öğrencilerimiz için yararlı bir iş yeri oldu. Keskin çok tarihi bir ilçemiz. Bizler Keskin de eski canlılığı ve hareketliliği arzu ediyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarla Keskin’i daha canlı bir yer yapmak için çalışıyoruz. Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve diğer kurumlarımızla Keskin için ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  İnşallah Keskin daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olur. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

CEZAEVİ İNŞAAT ALANI

Açılıştan sonra,  restorasyonu yapılan Keskin Adliye Binası ile Keskin Kütüphanesini de gezen Vali Kolat yetkililerden bilgiler aldı. Adliye binasının gezilmesinin ardından, Keskin ilçesinde inşaatı devam eden, Keskin T Tipi Ceza İnfaz Kurumu inşaatında incelemelerde bulunan Kolat’a çalışmalar hakkında bilgi sunuldu. Verilen bilgilerde, inşaatın yaklaşık 220 dönüm arazi üzerinde kurulduğu ve 705 kişi kapasiteli bir cezaevi olacağı belirtildi.

KÖYE GİTTİ

Buradaki incelemelerin ardından, Vali Kolat, Ankara-Kırıkkale Karayolunda yol kenarında çalışma yaparken araç çarpması sonucu vefat eden, Karayolları Müdürlüğü Personeli, Suat Akbaş’ın Keskin İlçesi Yeniyapan Köyündeki cenaze namazına katıldı. Vali Kolat cenaze namazından sonra, vefat eden Merhum Suat Akbaş’ın yakınlarına üzüntülerini belirterek taziye dileklerinde bulundu.

TAVUK ÇİFTLİĞİNE ZİYARET

Son olarak Kolat, beraberindekilerle birlikte, Keskin İlçesinde faaliyet gösteren Kesdam Tavukçuluk İşletmesini ziyaret ederek işletmenin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Verilen bilgilerde, Kesdam Tavukçuluk İşletmesi olarak çiftliklerinde halen 50-55 bin civarında tavuk bulunduğu ve yetiştirilen bu tavukların, çeşitli firmalara satışının yapıldığı ifade edildi.  Kolat, bu tür işletmelerin Keskin ilçesine hareket getirdiğini ve bu gibi işletmelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek yetkililere teşekkür etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü