Keskin ilklerin ilçesi

Keskin ilklerin ilçesi

İLKLER BİZE NASİP OLDU

Keskin ilklerin ilçesi

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilçede devam eden ve biten hizmetler ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2 BUÇUK KM´LİK YOLA ASFALT

2014 yılından bu yana yaptıkları hizmetleri anlatan Yıldırım, son günlerde ilçedeki asfalt çalışmalarını anlattı. Yıldırım ?Tamamen bizim ve idarecilerin iyi niyetiyle 2,5 km kadar bir asfaltın sözünü daha önceden almıştık. Fakat finişer bulamadık. Greyderle asfalt atmak ta hoş olmuyor. Hem milli servet heba olmasın diye anca finişeri tedarik edebildik. Çorum´dan finişeri kiraladık. 5 tane kamyon kiraladık. 2 tane bizim kamyonumuz var. 1 tanede Kaman Belediyesinden kamyon aldık. Sağ olsunlar bize destek veriyor yardım ediyor.  Şu anda 2 buçuk km kadar bir yolumuzu asfaltlamaya çalışıyoruz. Eğer havalar güzel olur, yağış olmazsa 2 buçuk km´yi tamamlayacağız? dedi.

İLKLER BİZE NASİP OLDU

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Keskin uzun zamandır bu hizmetleri almamıştı. Çok şükür ki Allah ilkleri bize nasip etti. Buralar hem yıllar itibari ile asfalt atılmamıştı hem de su hatları geçmişti. Özellikle bu yol boyundaki evler gerçekten toz toprak içerisindeydi. İnsanlar parkta oturamıyorlardı. Ayrıca parkımızı da Allah bize nasip etti. Parkımızı komple yeniledik. İnsanlarımız şimdi, rahatlıkla oturabiliyorlar.?

CEZAEVİ EKONOMİYE KATKI SAĞLADI

Keskin toparlanıyor. Özellikle Keskin´de önemsediğim bazı şeyler var. Bunlardan biri ticaretin artması. Bu konuda da buradaki cezaevimiz Keskin ticaretine ciddi bir katkı sağlamaya başladı. Elimden geldiğince cezaevinin her türlü talebini karşılamaya çalışıyorum. Cezaevi sorumluları ise hem mahkûmların ihtiyaçlarını hem de cezaevinin genel ihtiyaçlarını İlçemizden tedarik ediyorlar.

TİCARİ VE EKONOMİK HAREKET

Keskin´de bir hareketlilik başladı. Önümüzdeki günlerde Denizbank gelecek. Vakıflar Bankası buraya şimdilik bir ATM kuruyor. Vekillerimize de söyleyeceğiz. İnşallah Vakıflar Bankası gelirse bir ticari hareket ekonomik bir hareket olacak diye düşünüyorum.

BU HİZMET KESKİN´E, KESKİN HALKINA

Keskin´in adı Yavuz. İnsanlar Keskin´in üzerinde çok duruyorlar. Bu asfalta herkesin, dostunun düşmanının, partilinin ya da partili olmayanın mutluluk duyması lazım. Ancak bir ara verildi. Asfaltı aldığımız tesis de iki günlük bir bakım oldu. Buna istinaden ?işte asfalt yapılmayacak, böylece kaldı burası´ gibi buna benzer sözler söylendi. Bu hizmet Keskin´e, Keskin halkına. Burada Endüstri Meslek Lisemiz var, Tarım Kredi Kooperatifimiz var. Burası hareketli bir yol. Devlet büyüklerimiz geldiği zamanda buraları gösteriyoruz. Bu yol önemli bir yol. Ben şahsen çok mutluyum. Halkımızda da genel bir memnuniyet var. İnanın çok olumlu tepkiler alıyoruz.

YOK İMKANLARLA ÇALIŞIYORUZ

Tabii ki bu tür işler belediyenin yapması gereken işler ama şimdiye kadar ihmal edilmiş. Sık sık anlattığım bazı şeyler var. Demokraside çok parti ve çok adayın olması kadar doğal hiç bir şey yok. Bu zamana kadar 3 dönem, 2 dönem, 1 dönem belediye başkanlığı yapmış insanlar var. Belediye gelirlerinin çok yüksek olduğu dönemlerde başkanlık yapmışlar. Keskin´in nüfusu 34 bin afet kapsamına sokuldu o dönem içerisinde. Yani 105 bin nüfus üzerinden Keskin´e para geldi ama paranın ne olduğu belli değil. Hizmet? Hizmet yok. Para? Para yok.  Biz yok imkânlarla hizmet ediyoruz.  Sağ olsun vekillerimiz de ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Özellikle Abdullah Öztürk vekilimizi sıkıştığımız zaman, bir talebimiz olduğu zaman kendisine iletiyoruz.

2017 HAZİRAN AYINDA TESLİM

TOKİ´miz şimdilik 126 konut, bir camii, market, iki hizmetli odası olmaz üzere 128 konut yapılıyor. Şuan itibari ile doldu. Biz tekrar talebi açmak istedik. Fakat TOKİ idarecileri burası bitmeden 3´üncü konutun açılamayacağını söyledi.  İnşallah biter bitmez 3´üncü etaba da talep toplayarak devam edeceğiz. Şu anda 4 bloğumuz bitti. Eğer havalar güzel olursa zannediyorum ki 6-7 blok bitmiş olur. Ve önümüzdeki yıl yani 2017 Haziran ayında teslim olacak. TOKİ´miz hızla ilerliyor. Bizde elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

HİÇ BİR SIKINTIMIZ YOK

Keskin´in su sorunu var gibi gösterildi ama Keskin´in su sorunu yok. Şu anda bütün depolarımız dolu, şebekemizde, hattımızda suyumuz fazlasıyla var. Hatta motorlarımızı biz dinlenmeye alıyoruz. 5 bin tonluk depomuz doluyor. Ayrıyeten cezaevine su veriyoruz. Önceki aksaklıklar biterek şu anda hiçbir sıkıntımız yok.

BELEDİYEMİZ HALKLA İÇ İÇE

Keskin belediyesi çalışıyor. Belediye şimdiye kadar unutulmuş. Belediyemizi halkla barıştırdık. İşler hale getirdik. Esnafımız bir mal veya hizmet vermişse parasını alıyor, çalışanlarımız maaşlarını gününde ve zamanında alıyor. Bu güne kadar aksattığımız hiçbir şey olmadı. Malum elektrik giderimiz çok fazla. Çünkü biz Kapulukaya Barajından su getiriyoruz. 160 bin TL elektrik parası verdiğimiz aylar oldu. Onunla ilgilide hiçbir birikim yapmadık. Bunlara rağmen suyunu, elektriğini gününde ve zamanında ödüyoruz.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü