Kermes gelirleri kuran kurslarına verilecek

Kermes gelirleri kuran kurslarına verilecek

Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü tarafından Kuran Kurslarına yardım için Cumhuriyet Meydanında kermes düzenlendi. Kermeste konuşan Vali Kolat, kutlu doğum haftasında Peygamber Efendimizin ayrıntılı bir biçimde

GÜL VE MEVSİMLİK ÇİÇEK DAĞITILDI

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kur?an Kursları yararına Cumhuriyet Meydanında kermes açıldı. Kermes açılışını Kırıkkale Valisi Ali Kolat, , İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur açtı. Kermeste pasta, böreğin yanı sıra Kitap ve Kültür Fuarı, ücretsiz kitap dağımı ve saksını getir gülünü götür kampanyası ile Kırıkkale Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara 5 bin adet gül fidesi ve 45 bin adet mevsimlik çiçek fidesi dağıtıldı. Fide dağıtımına vatandaşların ilgisi oldukça yüksek oldu.

 

İNSANLARIN BİR ARAYA GELMESİNE VESİLE OLUR

Peygamber Efendimizin hayatının ve özelliklerinin anlatılması için bu tür programların önemli olduğunu söyleyen Vali Kolat,?Peygamber Efendimizin güzelliğinin bu şekilde kutlanmasından dolayı son derece mutluyum. Müftülüğümüz gerçekten bu yıl çok güzel gayret ve bir itina gösterdi. Müftülüğümüze destek olan kurum ve kuruluşlara kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hayır çarşısının sevgiye, barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. İnşallah Peygamber Efendimize ilgiyle başlayan bu hafta insanların kucaklaşmasına insanların bir araya gelmesine vesile olur.? dedi.

 

HAYIR, ÇARŞISI DEMEKTİR

Kermes açılışında konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bağlamında kermesin Kur?an Kurslarının yararına olduğunu belirterek ? Kermes hayır çarşısı demektir. Bu kermes Müftülüğümüze bağlı Kur?an Kursları yararına düzenlendi. Eğitime destek olarak düzenlendi. Kermesin yanı sıra kitap fuarımızın açılışı gerçekleşecek. Aynı zamanda saksını getir gülünü götür kampanyası ile vatandaşlarımıza 5 bin adet gül fidesi ve 45 bin adet mevsimlik çiçek fidesi dağıtılacak? diye konuştu.

 

EFENDİMİZ UNUTULMAYACAK

Peygamber Efendimizin kıyamete kadar unutulmayacağını belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, ?Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah`ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil olarak" (Ahzab 45-46) gönderilen sevgili peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlit Kandili olarak idrak edilmektedir. 1989 yılından bu yana ise Diyanet İşleri Başkanlığı`mızın organizesinde Peygamber Efendimizin doğumunun miladi takvime göre seneyi devriyesi 14-20 Nisan tarihleri arası yurt içinde ve yurt dışında "Kutlu Doğum Haftası" olarak kullanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl bir konu belirlenerek Sevgili Peygamberimizin bu yönü halkımıza ağırlıklı olarak anlatılmaya, milletimizin manevi ve ahlakı değerlerinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğinin güçlenmesine katkı sağlamaya çalışılmaktadır? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ