Kermes öğrencilere umut oldu

Kermes öğrencilere umut oldu

KALE İLİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ TARAFINDAN GELENEKSEL HALE GELEN KERMESİN 12´NCİSİ DÜZENLENDİ

KALE İLİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ TARAFINDAN GELENEKSEL HALE GELEN KERMESİN 12´NCİSİ DÜZENLENDİ

Kermes öğrencilere umut oldu

Kültürel alanda olduğu gibi öğrencilerin eğitim hayatına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kale Talebe Yurdu, öğrenciler yararına geleneksel hale getirdiği kermesin bu yıl 12´ncisini dualar eşliğinde açtı.

EL EMEĞİ GÖZ NURU

3 gün boyunca açık kalacak kermeste, bayanlar tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler dikkat çekiyor. Bünyesinde bulunan öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Kale Talebe Yurdu, geçtiğimiz gün yine farklı bir etkinliğe daha imza attı. Açılış programına Kale İlim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Atlı, Asude İnşaat Sahibi Muharrem Durusoy, Kırıkkale Dernekler Sorumlusu Mustafa Çobanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

KURBAN KESİLDİ

Bayanlar tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler dikkat çektiği kermesin açılış kurdelesi, Kale İlim ve Kültür Derneği Başkanı Atlı, Asude İnşaat Sahibi Durusoy ve yöneticiler tarafından kesildi. Çeşitli ikramların yapıldığı kermeste, dualar eşliğinde, tekbir getirilerek kurban kesildi.

BİRLİK VE BERABERLİK

Kermeste yiyecek, ev eşyası, oyuncak, temizlik malzemeleri, mutfak gereçleri, zücaciye, kıyafet, el işi ürünleri, ev eşyaları gibi çeşitli kalem ürünler öğrencilerin yararına Kırıkkale halkının beğenisine sunuldu. Dernek Başkanı Ali Atlı, talebeleri en iyi şekilde yetiştirmek ve gayretlerini artırmak için, onlara maddi ve manevi destek olmak amacıyla bu kermesi düzenlediklerini belirtti.

BU İŞ GÖNÜL İŞİDİR

Atlı,  bu işin bir gönül işi olduğunu dile getirerek, ?Talebelerimizin ihtiyaçları için bu kermesi düzenledik. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin kendi el emekleri ile meydana getirdikleri ürünler halkımızın beğenisine sunulmuştur. Buraya verilen her bir kuruş ihtiyaç sahibi öğrencilerimize gidecektir. Bu kermesin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz? diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı