Kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz

Kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, Kırıkkale'yi baştan aşağı değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Şimdilik 30 proje üzerinde çalıştıklarını belirten Pekdoğan, KentPark ve meydan projesi ile halkın yaşam alanını genişle

KIRIKKALE İYİ YÖNDE DEĞİŞECEK

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale için yapacağı projelerin bir kısmını açıkladı. Cumhuriyet Meydanı Genişletme projesi, Kent Park projesi ve Elektrik Üretim projesini açıklayan Pekdoğan, 10 yıl önce söz verdiklerimizi yaptık, yine yapacağız” dedi.  Kırıkkale halkının kendisine 30 Mart’ta yetki vereceğini ve bu tarihten sonra şehirde her şeyin iyi yönde değişeceğini belirten Pekdoğan, 1999 yılında yaptığı projelerin üstüne koyarak çalışma yapacağını söyledi.

Elektrik üretim projesi, Kent Park projesi ve Cumhuriyet Meydanı genişletme projelerini açıklayan Pekdoğan, elektrik üretimi projesine çok önem verdiklerini söyledi. Şimdilik sadece Su Arıtma Tesisinde uygulayacakları üretim ile su fiyatlarını yarı yarıya düşüreceklerini bildirdi. Su arıtmadaki elektrik gideri nedeniyle fiyatın yüksek olduğunu kaydeden Pekdoğan “Bu sayede suyu ucuzlatmış olacağız. Vatandaşlarımız ucuz su içecek” dedi. Pekdoğan uygulamanın ileriki safnalarında alanının genişleteceğini belirtti

 

ELEKTRİK TÜKETİMİ SORUNU

Elektrik projesi hakkında bilgiler veren Pekdoğan yaptığı açıklamada, “Belediyemizin tüm hizmet birimlerinde toplamda aylık 1 Milyon TL civarında elektrik tüketimi olmaktadır. Elektriğe ödenen bu paranın kış ve yaz ayları ortalaması 750 Bin TL’lik kısmı İçme suyu arıtma tesisinde tüketilen elektrik için ödenmektedir. Bu miktar Belediye giderlerinde çok önemli bir yer tutmaktadır.

İçme suyu arıtma tesisine Kapulukaya Barajından su taşıyan borulara tirbün takılarak hidroelektrik enerjisinden elektrik elde edilecektir. Asıl elektrik üretimi ise Güneş (FOTOVOLTAİK) Enerjisinden Elektrik üretimidir. İçme suyu arıtma tesisi elektrik tüketimine göre günlük 5 MW gücünde elektrik üretecek Güneş enerji santrali bizim için yeterli olacaktır. Tesisimiz bina çatılarında ve200.000 m2olan tesis sahasında proje uygulanacaktır”

 

PROJENİN EKONOMİK ÖMRÜ 25 YIL

“Ayrıca Belediyemize ait Atık su arıtma, Çöp depolama, Park ve Yeşil alan düzenlenecek bölgelerde, diğer idari bina ve tesislerde kullanılan elektrik için tesis sahalarında ve büyük su depo sahalarında Güneş Enerjisinden elektrik üretilecek, elektrik için para ödemediğimiz gibi fazla ürettiğimiz elektriği elektrik kurumuna satarak gelir elde edeceğiz. Bu proje ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler vardır, Yenilenebilir Enerji olarak da adlandırılan bu proje tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de teşvik edilmektedir. Bu projede kurulum maliyeti bir yıllık elektriğe ödenen paraya eşittir. Projenin ekonomik ömrü 25 yıldır” dedi.

 

 

 

MEYDAN 3 ETAP HALİNDE DÜZENLENECEK

“Cumhuriyet Meydanı Genişletme Projesi hakkında da bilgiler veren Pekdoğan, projenin 3 etap halinde olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Meydanı genişletme ve düzenleme çalışmasında mevcut meydan muhafaza edilerek (3)üç etap halinde meydan genişletilmesi yapılacaktır.

Birinci etap Valilik yeni hizmet binası tamamlanması ile yıkılacak olan şuan ki binanın sahası olacaktır. Bu saha da yer altında şehrimiz açısından acil ihtiyaç olan çok katlı otopark ve bay-bayan tuvaletler yapılacaktır. Otopark üzeri meydanla birleştirilerek yeşil alan düzenlemesi ve çay bahçeleri yapılacaktır. Bu kısımda bulunan kültür merkezi binası muhafaza edilerek çok amaçlı kullanımı ve tarihi kimliği kullanılacaktır. İkinci etap Adliye binası sahasıdır. Yeni adliye sarayı yapılmasına müteakiben mevcut binanın olduğu alan boşaltılarak meydana dahil edilecektir. Çevre düzenlemesi, alt kısmında bulunan MKE parkı ve meydanla uyum sağlıyacak şekilde yapılacaktır.”

 

YAŞAM ALANLARI GENİŞLEYECEK

“Üçüncü etap Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu sahasıdır. Bu kısımda Milli Eğitim İl Müdürlüğü binası tarihi kimliği nedeni ile muhafaza edilerek restorasyon neticesi sergi sarayı olarak ve çok amaçlı kullanılacaktır. Diğer okul sahası ise yıkılacak Nur Cami ile meydan arasında ki bütünlüğü oluşturulacak ve Caminin meydan dan görüntüsünü ortaya çıkarılacaktır. Ayrıca Cami ile Okul arasında ki kot farkı kullanılacak yine bu sahanın altına yer altı otoparkı oluşturulacaktır. Çevre düzenlemesi Cami ile Meydanı birleştirecek şekilde oluşturulacaktır. Bu proje sahasında mevcut meydan7000 m2olup çalışmaların tamamlanması ile toplam Cumhuriyet Meydanı sahası38.911 m2olacaktır.

” diye konuştu.

 

KENTPARK PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Kent Park Projesi ile ilgili de açıklama yapan Pekdoğan, “Şehrimizin merkezinde ve Cumhuriyet Meydanı ile bağlantılı yeni bir yaşam alanı, yeşil alan çalışması yapılacaktır. MKE Kurumunun arazisi olan tek katlı ve bir kısmı da kullanılmayan eski binalar kaldırılacaktır. Demiryolu İstasyondan başlayarak Maraş Dondurmacılarının bulunduğu sahaya kadar olan72.000 m2yeni bir KENTPARK oluşturulacaktır. İçerisinde yürüyüş ve koşu parkurları, spor alanları, çay bahçeleri, su havuzları, çocuk oyun sahaları bulunan ve şehrin merkezinde insanların beton binalardan çıkarak kendilerini her türlü aktivite ile boş zamanlarını değerlendirecekleri, çocuklarını eğlendirecekleri bir yaşam alanı sağlanacaktır. Bu proje sahasında bulunan arazi için şehrimizin kuruluş temel taşlarından olan MKE kurumunun hak kaybına uğratılmadan tüm menfaatleri korunacaktır” dedi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız