Kemirgenler ağaçları telef etti

Kemirgenler ağaçları telef etti

Bahşılı?da aç kalan kemirgen yabani hayvanlar elma ve armut ağaçlarının köklerini kemirerek zarar verdi.

UZMAN EKİPLERİ İNCELEDİ
Kırıkkale?nin Bahşılı ilçesi Çamlıca Köyünde bazı vatandaşların 5-6 altı yıllık meyve ağaçlarını köklerine kemirgen yabani hayvanlar tarafından zarar verildi. Ağaçlar kısa sürede kurudu. Ağaçların kemirildiğini gören vatandaşlar durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü?ne bildirdi. Uzman ekiplerin incelemesinde, Adem Koç, Mevlit Ekrem Koç, Adnan Karakoç ve Erdoğan Koç isimli çiftçilerin bahçelerindeki elma, armut gibi meyve ağaçlarının gövdesinin kemirildiği belirlendi.
 
25 SANTİM KEMİRİLMİŞ
Durumu yerinde inceleyen ve çiftçinin şikayetini dinleyen İlçe Tarım Müdürü Selçuk Silsüpür, duruma açıklık getirdi. 2006 yılında Bahşılı Kaymakamlığı tarafından Destekli Meyvelik projesi kapsamında çiftçiye fidan desteği sağlandığını dile getiren Silsüper, 6 yıl sonra verim alınacak ağaçların, 25 santime kadar kemirilmesinin üzücü olduğunu kaydetti. Silsüpür, ?Tespitlerimizi yaptık. 25 santime kadar ağaçların kabukları soyulmuş. Yabani tavşanların kemirdiği belirlendi. Her ağacın dibinde tavşan pisliği var. Kış boyunca yem bulamayan tavşanlar bu araziye girmiş. İnsanlarda gelemediği için rahatlıkla kökleri yiyerek beslenmişler.? dedi.
 
KURTARMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Silsüpür, ?Bu ağaçların büyük yara aldığı ve o soğukları yediği görülüyor. Kuruması kesin gibi ama macunla sıvama veya genç filizlerden kurtulan köklere yarma aşı gibi aşılama çalışmaları yaparak, kurtarmaya çalışacağız. Çok üzüldük. Bunların temel sebebi tabiattaki ekolojik dengenin bozulmasından oluşmuştur. Ormanlık bölgeye yakın bu dağlık arazide bulunan köyümüzün büyük şanssızlığı. Geçen yılda fareler aynısını yapmıştı.? diye konuştu. 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ