KEDER, öğretmenler gününü kutladı

KEDER, öğretmenler gününü kutladı

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER), öğretmenler gününü kutladı. Kutlama programında öğretmenlerin yeni neslin anahtarı olduğunu bildirildi.

TÜRKÜLERLE DOYASIYA EĞLENDİLER
Gök Düğün Salonu’nda kutlanan günde salon tıklım tıklım doldu. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı sahnede yerini aldı. Takım seslendirdiği marşlarla dinleyenleri coşturdu. Ardından vefat eden eğitim gönülsün merhum Mehmet Şeviker’in ailesine plaket verildi. Daha sonra programa katkı sağlayanlara, şiir, makale ve anı dalarında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Programın sonunda sevilen ses sanatçısı Gökben, seslendirdiği türküleri dinleyicilerin beğenisine sundu.

BİRLİK VE BERABERLİK
Programa gözyaşı sıcaklığında ki gönüllerin ısısını birbirine hissettirmek için bir araya geldiklerini ifade eden KEDER Başkanı Ramazan Gögüş, “Bir ressam boğaz içindeki tekneler üzerinde süzülen martıyı resmedebilir ve bundan zevk alabilir. Astronomiyle ilgilenen bir bilim adamı dünyadan uzakta bulunan gezegenleri tespit etmenin hesabını yaparken, bir öğretmen anlattığı bir hakikatin öğrencinin gönlünde açtığı gökkuşağını resmeder. Bir öğretmen gönülleri birbirine uzak insanları birbirine nasıl yakınlaştırabilirimin hesabını yapar.”dedi.

MESLEK SEVGİSİNİN ÖNEMİ
Gögüş konuşmasına şu şekilde davam etti: “Öğretmenlerimiz meslek sevgisi, öğrencilerinden aldıkları ilham ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak hayatı, toplumu ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler. Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip görevlerin ve mesleklerin en güzelini icra ederler. Kıymetli öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmesi, geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır.”



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti