?Kazanımlarımız elimizden alınmak isteniyor?

?Kazanımlarımız elimizden alınmak isteniyor?

TÜRK EĞİTİM SEN TEMSİLCİLER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

TÜRK EĞİTİM SEN TEMSİLCİLER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ 

?Kazanımlarımız elimizden alınmak isteniyor?

Kırıkkale Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı temsilciler istişare toplantısı düzenledi. Sendika Şube Başkanı Karabacak sendika olarak sürdürülen mücadele sonuç elde edilen kazanımların tekrar ellerinden alınmaya çalışılan bir süreç yaşandığını söyledi.  

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE PLAKET

Toplantıda Emekli öğretmenleri okul müdürleri ile sendikanın her zaman yanında olan öğretmenlere ve temsilcilere plaket verildi. İstişare toplantısı Kırıkkale Vural alabalıkta düzenlendi, toplantıya. Türk Eğitim Sen Genel Merkez Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Merkez Mali sekreter Seyit Ali Kaplan, Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak ve yönetimi tam kadro katıldı.

SENDİKAMIZ FARKLI DURUŞ SERGİLEDİ

Program ile ilgili konuşan Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, ?Cumhurbaşkanı Türkiye´nin en büyük 17 sivil toplum kuruluşlarını davet ederek çözün süreci için bizimde yıkım süreci dediğimiz sürece destek istedi. Davet edilen bu 17 sivil toplum kuruluşu çözüm sürecine evet derken, biz Kamu sen gerekçeleri ile birlikte bu sürece destek vermeyeceğini söylemiş ve hayır demiştir. İşte Sendikamızın farkı duruşu budur. Bizim ilkemiz önce ülkemiz diye bir duruştur bu. Üzülerek ifade ediyorum ki zaman bizleri haklı çıkarmıştır. Yine üzülerek ifade ediyorum ki bu yanlışın bedelini yanlısı yapanlar ya da o yanlışa destek olanlar değil necip Türk Milleti ve onun gencecik asil evlatları ödedi. İşte bunun için sendikamızın varlığı çok önemli. Sendikamızın kamusal ve eğitim alanındaki varlığı inkâr edilemez, son yıllara baktığımızda yeni kazanımlar elde etmeyi sendikamızın emek vererek büyük mücadelelerle elde etmiş olduğu kazanımlarımızı elimizden alınmaya çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz? dedi.  

SENDİKAMIZIN VARLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Karabacak konuşmasını şöyle sürdürdü ?Bugün Türkiye Cumhuriyetindeki en büyük kazanımımız diye bileceğimiz devlet memurları açısından iş güvencemizin kaldırılması noktasında bazı hesaplar yapılması ve dillendirildiğini görüyoruz. Bundandır sendikamızın varlığı önemlidir bir şekilde sendikamız korunmalıdır. Bu yapı daha ileri bir seviyeye taşınmalıdır. Bu eğitim çalışanların geleceği bu evlatlarımızın geleceği için olmazsa olmazıdır. Bizim davamız eğitim davası bizim davamız eğitim davası, hatta bizim davamız cihat davasıdır. Bu gün cihat elinde kılıç düşmanla çarpışarak olmaz sadece Haz. Hüseyin diyor ki en büyük cihat zalime sen Haksızsın diyebilmektir. Türk eğitim sen sendikamız tamda bunu yapıyor. Zalime sen haksızsın deyip hakkı söylüyor. Genel başkanımız İsmail Koncuk´un dediği gibi hakkı tutup kaldırıyor. Unun içindir Türk Eğitim Sen varlığı önemlidir bu varlığı yeni yelerlerle yeni ferdelerle bir şekilde büyültmesi büyümesi elzemdir. Şunu söyleniliriz bugün ki şartlara baktığımız zaman sendikamıza duyulan ihtiyacın bir önceki dönemlere göre de misliyle artığını görmekteyiz buda gösteriyor ki sendikamız teşkilatımızın neferlerine mensuplarına ve bilhassa belli kademelerdeki bu işyeri temsilcisi olsun, şube yönetimi olsun teşkilatımızın neferlerine düşen sorumluluğunda misliyle artığını bugün söylemek gerekiyor. Aylardır yıllardır sahalardayız siz üyelerimizin büyük bir saygınlığı olduğunu gördük buda bizi çok memnun etmektedir. Bu günkü istişare toplantımıza katılan Türk Eğitim Sen Genel Merkez Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Merkez Mali sekreter Seyit Ali Kaplan´a temsilcilerimize Üniversite temsilcilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.?

35 YILDIR ETNİK AYRIMCILIK YAPILIYOR

Türk Eğitim Sen Genel Merkez Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan ise, ?Ülke olarak 35 etkinlik kökene bölünmüşlük yaratılıyor.  Kamu çalışanlarını kendisine düşman etmiş bir iktidar var Stajyer öğretmelere yazılı sınav istemekteyiz mülakat sınavına karşıyız. Mülakat yandaş torpilin rahatlıkla uygulanabileceği bir sistem. Mülakatında objektif olmasını en az 3 sendikanın tayin ettiği 3 sendika gözlemcisinin bulunması gerekliliğini savunuyoruz. Üniversitede çalışan kardeşlerimizin Türk Eğitim Sen olarak destekliyoruz. Anti demokratik yapı var, rektörün iki dudağının arasındaki sözle yönetim olmaz. Üniversitedeki tüm idari bir seçimle gelmesi gerektiğini savunuyoruz Tüm yönetim ve idare Rektörü seçmesi gerek. İlkokul öğretmenleri Sağlık ve Yardımlaşma Sandığı İlksan seçimleri yakın zamanda olacak Bu ilköğretim öğretmenlerimizin kuruluşu ama Türk Eğitim Sen olarak bu seçimlere katılımlarda bulunmanızı isteriz. Kırıkkale´ye gelip sizlerle buluşmanın hazını yaşadım hepinize teşekkür ederim? diye konuştu.

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Genel Merkez Mali sekreter Seyit Ali Kaplan da konuşmasında ?Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor birlik beraberliğin en uygulanacağı bir dönemi yaşıyoruz, ne yazık ki iktidar ben bilirim, ben sorarım ben yaparım anlayışını sürdürmeye çalışmakta. 
Vatandaş tedirgin hukuk süreçleri aksamakta ve Tüm öğretmenlerin sözleşmeli olunması tartışılması ile Milli Eğitim şurasında %70 oyla alınan uygun olmayan karalar alındı, Andımızın kaldırılması sözleşmeli öğretmen gibi. Sendikal olarak emekçiye beklentilerinin güvencelerinin bekçisi olacağız. Bu milletin ümidi de beklentisi de güvencesi de beyaz atlı prensi de biz emekçiler olacak. Ülkemizin düşmanları çok Atatürk Çanakkale savaşında din iman ve memleket aşkıyla, ayağı yalınayak yiyecek katığı olmayan, mermisi olmayan, medreselerde eğitim yuvalarındaki çocuklarımız eline silah alıp cephede düşmanla çarpışan, mermi taşıyan anaları ile ülkeyi kurtardı. 
Ülkemizin dört biri yanı sarılıyken o zamanlarda da ülkemizde hainler yok muydu tatbikide düşmana yaltaklık yapan kendini satanlar vardı. Türk milleti hür doğdu hür yaşayacak. Eğitim neferlerimizin yetiştirdiği çocuklarımız bizim güvencemizdir. Biz Türk Eğitim sen olarak ta ülkesini, bayrağını milletini sevenizdir? diye konuştu.

ÜYELERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ  
Konuşmaların ardından Türk Eğitim Sen sendikasının düzenlemiş olduğu Eğitim ve öğretim Faaliyetler her zaman görev alan okul müdürleri-eğitimciler Ali Vurgun, Haydar Öcal, Ahmet Cünnük, Menderes Eray, Adem Yılmaz, İrfan Umay, Tuncay Erduran´a Plaketlerini Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak verdi. Emekli olan Kız meslek Lisesi Müdür Semra Bahadır, Öğretmen Hüsamettin Yılmazer´e plaketi Genel Merkez Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan verdi.
Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak istişare toplantısına katılan Genel Merkez Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Merkez Mali sekreter Seyit Ali Kaplan´a plaket taktım ederek toplu fotoğraf çekildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ