Kayseri yolu güzergâhı cazibe merkezi olacak

Kayseri yolu güzergâhı cazibe merkezi olacak

Kırıkkale Belediyesi?nin Kayseri yolu dere ıslahı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Projenin ilk etabında dere iş makineleriyle temizlenirken yatakları derinleştiriliyor ve genişletiyor. Çalışma sonunda çevre düzenlemesi yapılacak.

BÖLGE SAMSUN YOLU GİBİ CAZİP HALE GELECEK

Kırıkkale Belediyesi tarafından Kayseri yolunun şehir sınırları içindeki mezarlık girişinden başlayarak Bağdat köprüsüne kadar olan bölümde dere çalışması yapılıyor. Çevre düzenlemesi kapsamında başlatılan çalışma ile baks döşenecek güzergâhın aplikasyonları yapılarak, mezarlık girişinden başlayan kazı çalışmalarının 200 metrelik kısmı tamamlandı. 2100 metre uzunluğunda betonarme kutu büz döşeniyor.

3 BİN 500 METRE YÜRÜYÜŞ YOLU OLACAK

Dere ıslahı işleminin tamamlanmasıyla birlikte peyzaj çalışmalarına başlanacak. Proje ile birlikte, 3 bin 500 metre yürüyüş yolu aksı üzerinde 180 uzun, 150 kısa modern aydınlatma direği, 24 sekizgen kamelya, fitness aletleri, banklar, çöp kovaları ve peyzaj alanları yapılacak. Bu projeyle dere yataklarının hafriyat deposu, çöp tenekesi olarak kullanılması ve gelişigüzel kanal döşenmesi engellenecek, dere yatakları içine yıllardır birikmiş olan atıkların oksijensiz ortamda bozulması sonucu koku üreten kimyasal reaksiyonu durdurup, koku kaynağının kurutulmasına yardımcı olunacak.

ÇAĞA UYGUN MODERN YAPILAR OLACAK

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Belediyemizce Dere ıslah çalışmalarının plan, program ve çağa uygun kaliteli malzemelerle periyodik planlarımızın içinde devam edildiğini söyledi. Islah projesinin Kırıkkale için çok önemli bir çalışma olduğunu, ilçenin büyümesi, gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve yerine getirmeye çalıştıklarını aktaran Başkan Korkmaz , ?Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler Kırıkkale?nin gelişmesi ve büyümesi içindir. Bunun içindir ki ilimize  yapılan ve yapılacak olan projelerin yakından takipçisiyiz? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü