Kayseri yolu güzelleşecek

Kayseri yolu güzelleşecek

Kırıkkale Belediyesi tarafından Kayseri yolu dere ıslahı ve rekreasyon projesi çalışmalarının başlatıldı.

PARK VE REKREASYON ÇALIŞMALARI

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale-Kayseri yolu kenarındaki derenin ıslahına yönelik çalışmalara başlanıldığı belirtilen açıklamada, şehirlerarası otobüs terminali bölgesinden başlayarak Yahşihan mezarlığına kadar olan alanda park ve rekreasyon çalışmalarının yürütüleceği kaydedildi. Açıklamada, proje kapsamında, dere boyunca 2 bin 100 metre betonarme kutu döşenerek bölgenin alt yapı sorununun çözüleceği, aynı zamanda 120 bin metrekarelik bir alana da park çalışmasının yapılacağı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

3 BİN 500 METRE YÜRÜYÜŞ YOLU

"Proje kapsamında, 3 bin 500 metre yürüyüş yolu aksı üzerinde 180 uzun, 150 kısa modern aydınlatma direği, 24 sekizgen kamelya, fitnes aletleri, banklar, çöp kovaları ve peyzaj elemanları bulunmaktadır. Baks döşenecek güzergâhın aplikasyonları yapılarak, mezarlık girişinden başlayan kazı çalışmalarının 200 metrelik kısmı tamamlanmıştır. Dere ıslahı işleminin tamamlanmasıyla birlikte peyzaj çalışmalarına başlanacaktır. Bu projeyle dere yataklarının hafriyat deposu, çöp tenekesi olarak kullanılması ve gelişi güzel kanal döşenmesi engellenecek, dere yatakları içine yıllardır birikmiş olan atıkların oksijensiz ortamda bozulması sonucu koku üreten kimyasal reaksiyonu durdurup koku kaynağının kurutulmasına yardımcı olacaktır.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Proje ile Kırıkkale halkına kent dışında nefes alabilecekleri büyük ölçekli yeni bir yeşil alan da kazandıracağı belirtilen açıklamada, projeyle, kentsel dönüşüme açılan Devebağırtan mevki cazibe merkezi haline getirileceği bildirildi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü