Kaynaklarımızı iyi kullanmalıyız

Kaynaklarımızı iyi kullanmalıyız

Kırıkkale Valisi Vali Kolat devam eden 367 proje için 2014 yılı için gelen 255 milyon lira geldiğini bu ödenek içinden de 100 milyon liralık harcama yapıldığını söyledi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Kolat Çelik Fabrikasındaki revizyon

2014 YILI DÖRDÜNCÜ DÖNEM TOPLANTISI

2014 yılı 4. Dönemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Mustafa Yaman’ın yanı sıra ilçe Kaymakamları, İl müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Vali Ali Kolat yaptı. Kolat 2014 yılının 4. Dönem toplantısını yaptıklarını 2014 yılı içerisinde devam eden l 367 proje olduğunu belirterek “Bu proje bedelleri 1 milyon 621 milyon civarında bugüne kadar 776 milyon harcama yapıldı. 2014 yılında da 262 milyon ödenek ayrıldı.  255 milyon ödenek gelmiş oldu. Bu ödenek içerisinde 100 milyon civarında harcama oldu. Nakdi ödemeye göre yüzde 39 seviyesindeyiz. Bu rakam neden yüzde 39 dersek, MKE’de Çelik Fabrikasının revizyonu ile ilgili büyük ihale var. İhale 185 milyonluk büyük bir ihale. Bu yıl 69 milyon ihlale edildi. Yeni sonuçlandığı için bizim oranlarımızı da etkiledi. Yaptığınız çalışmalara teşekkür ediyorum. Güzel yaz dönemi geçirdik. İnşaatlar devam ediyor. Bunları yakın takibe almak önemli. Devletimiz imkânlarını en iyi şekilde kullanmak boynumuzun borcu. Herkes duyarlı olmalı, çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Sorun olduğu zaman paylaşacağız. Karşılıklı ziyaretlerimizi devam ettireceğiz. Fiziki ve nakdi ne olduğunu öne çıkarırsak daha iyi olur” dedi.

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALIYIZ

Vali Kolat konuşmasının son bölümünde il yöneticilerini İş Sağlığı Kanunu konusunda uyararak “İş sağlığı kanunu hepimizi ilgilendiriyor. Bir takım sorumluluk getiren bir kanun. Bizim bazı devam eden projeler var. Bu hususları iş sağlığını iş güvenliğini ön plana çıkarmalıyız. Kanunu bir mükellefiyet. Bu çalışanın başına bir şey geldiği zaman hepimiz sorumlu oluyoruz. Tedbirler alınması gerekiyor. Sonradan almak maliyet artırır. Proje esnasında yapılması daha iyi olur. Bu konuda daha duyarlı davranmanızı bekliyorum “şeklinde konuştu. 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı