Kaynak çok, yeter ki oynak olmasınlar

Kaynak çok, yeter ki oynak olmasınlar

CHP ADAYINDAN EKONOMİK ÇIKIŞLAR

Kaynak çok, yeter ki oynak olmasınlar

Seçim bürosunda çeşitli köylerden gelen çiftçileri ve emeklileri konuk eden CHP'li aday Av. Murat Çakırca, Bakan Fikri Işık'ı hedef aldı. Çakırca, Mazotu zengine 1,5 liraya, çiftçiye ise 4 liraya satıyorlar. Sonra da kaynağı ne diyorlar. Kaynak çok, yeter ki oynak olmasınlar” dedi.  

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ'Nİ EMEKÇİYE YÜKLÜYORLAR

Çiftçiye mazotta Özel Tüketim Vergisi uygulamayacaklarını ifade eden CHP Adayı Çakırca, Özel Tüketim Vergisi Türkiye'ye bir deprem dolayısıyla konulan bir vergi idi. Daha sonra iktidarların hoşuna gitti ve kaldı. Özel tüketim vergisi lüks araçtan alınır. Böyle olmalı. Gemiden alınır, yattan alınır, son model arabadan alınır, motor hacmi yüksek arabadan alınır. Adı üstünde Özel Tüketim Vergisi. İçtiğiniz çaydan, kullandığınız şekerden, ekmekten Özel Tüketim Vergisi alınmaz bu özel tüketim değildir” dedi.

ZENGİNİN GEMİSİNE 1,5 LİRAYA VERİYORLAR

Çakırca, ‘Çiftçiye mazotu 1,5 liraya nasıl verecekler?' diyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı şu sözlerle eleştirdi: Geçen bakanları ağızlarından kaçırıyor. ‘Mazotu çiftçiye 1,5 liraya nasıl vereceksiniz?' diyor. Mazotun rafineri karı dahil, rafineri çıkış fiyatı 1lira 21 kuruş. 29 kuruş üzerine koyacaksın. 29 kuruş yüzde 20 kar demektir. Zenginin yatına 1,5 liraya veriyorlar. Zenginin gemisine veriyorlar. Onlar yoksul insanlar yazık! Teknelerinde gezerlerken paraya ihtiyaçları var ama sizin emeklinin, çiftçinin paraya ihtiyacı yok! Sizin tarlada çalışırken teriniz tepenizden akacak, o beyefendi de evde yatacak. Ona 1,5 lira, sana 4 lira. Sonra da kaynak soruyorlar. Kaynak çok yeter ki oynak olmasınlar.”

BAŞBAKANIN YAKASINA YAPIŞIRIM

Memleketi ayağa kaldırmak için halkın korkmaması ve destek vermesi gerektiğini ifade eden Çakırca, Türkiye'de iktidara aday partiyiz ve iktidara geliyoruz.  Şahsım olarak söylüyorum ben bu ülkede 17 yıl öğretmenlik yaptım. Hiç kimse bana korkak diyemez. Burada size söylediğim her şeyi meclis kürsüsünden de söyleyeceğim. Partim iktidarda ise MKE'yi çalıştırmak benim borcumun boynu olacak. Partim iktidarda değilse çıkıp meclis kürsüsüne Kırıkkale'nin silaha, insanlarının işe, ekmeğe ihtiyacı var diyeceğim. Baktım bir şey olmadı mı? Çıkıp yine meclis kürsüsüne yine Kırıkkalelinin sesini duyuracağım. Yine mi olmuyor, o zaman gidip başbakanın yakasına yapışacağım, ‘Niye yapmıyorsun' diye” açıklamasında bulundu.

MECLİSTE KIRIKKALE'Yİ KONUŞACAĞIM

Çakırca sözlerini şöyle tamamladı: Söz veriyorum, verdiğiniz hiçbir oydan pişman olmayacaksınız. Söz veriyorum, mecliste Kırıkkale'nin sorunlarını, emekçinin sıkıntılarını, çiftçinin dertlerini konuşacağım. Söz veriyorum Kırıkkale'ye, Kırıkkaleliye sahip çıkacağım.  Ben Kırıkkale'nin milletvekili isem mecliste Kırıkkale'yi konuşacağım. ”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız