KAYMAKAM DEMİR ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

KAYMAKAM DEMİR ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

Karakeçili Kaymakamı Ahmet Nuri Demir başkanlığında, Belediye Başkanı Veysel Aydemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile İlçe merkezi ve köylerden gelen çiftçilerin katılımıyla Çiftçilerle Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi.

Karakeçili Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Bütün tarafından faizsiz krediden yararlanabilmek için nasıl müracaat edileceği ve izlenecek yol hakkında çiftçilere bilgilendirme yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Nuri Demir'de “Küresel ısınmanın ve kuraklık tehlikesinin yaşandığı günümüzde doğa kaynaklarının kullanımı konusunda daha dikkatli olmalıyız. Su da bunlardan en önemlisi, tarımı ticari olarak düşünmeliyiz”

Geleneksel tarım uygulamalarından para kazanılmadığını dile getiren Demir, “Geleneksel tarım uygulamalarından vazgeçerek modern yeni nesil uygulamalara geçmeliyiz. Makineleşme de çok önemli ama büyük maliyet tutuyor, tarım araçlarını ortak kullanarak ekilen alanları genişletmeliyiz ki üretimi arttıralım. Devletimiz çiftçilerimize gerek hibe gerekse faizsiz kredi vererek destekte bulunmakta, bu desteklerden yararlanmalısınız bu faizsiz sulama kredisi de büyük bir imkân bundan yararlanın, maliyetleri düşürerek üretimi arttırmalısınız”

 ‘Günümüzde tarım en az sanayi kadar önemli konuma geldi’ diyen Demir, “Çiftçilerimizin ekonomik açıdan güçlenmesi ilçemizin gelişmesine katkıda bulunur. Ayaklarınızın üzerinde durabilecek bir gelire sahip olun ki çocuklarınız memleketinizde büyüsün, hibe ve krediler konusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden destek alabilirsiniz, her konuda çiftçilerimize gerekli desteği vereceğiz” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ