Kayıt sistemindeki çiftçiler desteklenecek

Kayıt sistemindeki çiftçiler desteklenecek

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) tanıtım toplantısı yapıldı.

KAYIT ALTINA ALINACAK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Recep Kırbaş, müdürlük binasında düzenlenen toplantıda, yapılacak olan çalışmada köylerde Çiftçi Kayıt Sistemi`ne (ÇKS) kayıtlı olup destekleme alan arazilerin dışında kalan tüm arazilerin tespitinin yapılacağını söyledi. Köylerde ürün beyanı yapılmamış arazi kalmayacağını, köylerde bulunan tüm tarım alet, makine varlıkları ve hayvan varlıklarının kayıt altına alınacağını belirten Kırbaş, şöyle konuştu:

30 AĞUSTOS’TA SON
"Kayıt işlemi 30 Ağustos 2014 tarihine kadar bitirilecek. Belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve dolayısıyla tüm köy halkına büyük görev düşmektedir. Yapılacak çalışma, tarım sayımına esas istatistiki veri toplamayı amaçlayan bir çalışma olup Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan TÜKAS ile tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin mevcudiyeti ve güncellenmesi sağlanacak. Bu çalışma her yıl yapılacak olup yönetmelik gereği çiftçilerin tarımsal üretim amaçlı ilaç ve gübre gibi girdilerinin temininde kayıtlı olmaları şartı aranacaktır." Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve sorumlu personel katıldı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ