Kayıt belgelerinizi mutlaka alın

Kayıt belgelerinizi mutlaka alın

Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik 10 Ocak 2013 Tarih ve 28524 Sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ RECEP KIRBAŞ, İŞLETME KAYIT BELGESİ ALMAK İÇİN İL VEYA İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURMALARI GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ.

Kayıt belgelerinizi mutlaka alın

Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik 10 Ocak 2013 Tarih ve 28524 Sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BAŞVURU ESASI

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte yapılan değişikliklerle ilgili bir açıklama yaptı. İşletme kayıt belgesi almak için İl veya İlçe Müdürlülerine başvuran kayıt ve onay kapsamındaki işletmelerin başvuru esnasında beyan etmeleri zorunlu olan belgelere ilişkin bilgi veren İl Müdürü Recep Kırbaş, ? Yönetmelikte yapılan değişiklik gereği kayıt kapsamındaki depo, perakende ve toplu tüketim işletmelerinden artık sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyanname istenecektir. Bu durumda işletmelerden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının sureti, meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme artık istenmeyecektir?

KAYIT KAPSAMINDAKİ GIDA ÜRETİM İŞLETMELERİ

?Aynı şekilde kayıt kapsamında bulunan gıda üretim işletmelerinden sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyanname,  Şeker üretimi veya paketlemesi konusunda faaliyet gösteren gıda işletmelerinden Şeker Kurumu`ndan alacağı uygunluk yazısı istenecek. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti, kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı, gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi, meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme artık istenmeyecektir.?

ONAY KAPSAMINDAKİ GIDA ÜRETİM İŞLETMELERİ

?Onay Kapsamındaki Gıda işletmeleri de onay başvurusunda sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyannamenin genel ve özel kısmı, işletmenin teknik resim kurallarına göre çizilmiş su giderleri, personel hareketleri, ürün akış şeması, makine yerleşim planı gibi bilgileri içeren yerleşim krokisi, işletmede oluşan katı, sıvı ve gaz atıkların uzaklaştırılma şekli ve sıklığı hakkında bilgi ve yetkili merci tarafından istenmesi durumunda belge istenecek. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti, kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı, gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi, gıda işletmesine şartlı onay verilmeden önce gıda üretiminde kullanılan suda yaptırılan başlangıç analizlerine ait raporlar, ve meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme istenmeyecektir? dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü