Kavurucu sıcağa dikkat

Kavurucu sıcağa dikkat

Yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Uzmanlar kavurucu sıcakların 2 gün süreyle devam edeceğini bildirirken, nem oranının yüzde 90'a kadar ulaşacağı ve bunaltıcı havanın etkili olacağı kaydedildi Özellikle yaşlıların, kesinlikle dışarıya çıkmamaları tavsiy

YAŞLILAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; hava bugün ve yarın az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye kadar çıkacağı nem oranının ise yüzde 59’a kadar ulaşacağı belirtildi. Bugün ve yarın özellikle yaşlıların, kalp-damar rahatsızlığı bulunanların, astım, KOAH, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların ve hamilelerin acil durumlar olmadığı müddetçe 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları önerildi.

SICAK VE NEM BİR ARADA TEHLİKELİ
Aşırı sıcak ve nemli havanın özellikle kalp damar hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği olan hastalar için artmış bir risk oluşturduğu uzmanlarca belirtiliyor. Kalp yetersizliği bulunan hastalarda kan akımının ağırlıklı olarak cilde yönlenmesi, hayati organlara olan kan akımının azalmasına yol açabileceği, hipertansiyon hastalarının ilaçlarını yaza göre düzenlenmesi gerektiği Hipertansiyonu bulunan ve idrar söktürücü ilaçlar kullanan hastaların yeterli miktarda sıvı almalarının çok önemli olduğu, aksi takdirde ani tansiyon düşmeleri, böbrek fonksiyonlarında bozulmalarını sıcak ve nemli havanın tetiklediği kaydedildi. Uzmanlar bugün ve yarın mümkünse sokağa çıkılmaması çıkılması gerekiyorsa da bol sıvı tüketilmesini öneriyorlar.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ