Kavun-karpuz tarlada kaldı

Kavun-karpuz tarlada kaldı

Kırıkkale'nin Sulakyurt ve Çerikli beldesi Sekili köyünde karpuz üreticileri, zamansız yağış ve düşen fiyatlardan dolayı kavun ve karpuzunu tarlada bırakmak zorunda kaldı. Üreticiler bu uygulama sayesinde zararlarının katlanmasını önlediklerini söyledi.

KÖYLÜLERİN GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Sekili köyü ve çevresindeki bazı köylerde son 5 yıldır geçimini karpuz üretiminden sağlayan üreticiler fiyatların düşmesi, alıcının olmaması ve toplama maliyetlerin artması nedeniyle karpuzlar tarlada kaldı. Kavun ve Karpuz üreticilerinden Bekir Akdeniz Sekili bölgede kavun ve karpuzun hem kalite hem de lezzeti bakımından bir ürün olduğunu söyledi. Akdeniz mevsim yağışlarının da zamansız olmasından dolayı hasat döneminin gecikmesinin bu olumsuzlukta etkili olduğunu bildirdi.

HASAT GECİKTİ HAVALAR SERİNLEDİ

Hasadın gecikmesi ve havaların serinlemesinin kavun-karpuz tüketimini azalttığını ifade eden üreticiler, ücretsiz olarak verdikleri karpuzun bile alınmadığını belirtti. Yaz ortasında kilogramı tarlada 40-50 kuruşa satılan karpuz, havaların serinlemesiyle tüketiminin azalması ve fiyatının düşmesi üzerine üreticisini mağdur etti. Fiyatının düşmesine rağmen rağbet görmeyen tonlarca kavun-karpuz tarlada kaldı. Havaların serinlemesiyle karpuz fiyatlarının düştüğünü ve bu yüzden alıcı bulamadığını kaydeden üreticiler fiyatı düşen kavun ve karpuzu tüccarın gelip almadığını söylediler. Üreticiler dolayısıyla alınmayan kavun-karpuz’un tarlada kaldığını belirttiler.

HASADIN GEÇ BAŞLAMASI SIKINTI OLDU

Her yıl ektikleri kavun-karpuzun normalde ağustos ayı başı ve ortasında hasadının başladığını, fakat bu yıl hasadın eylül ayına sarktığını ifade eden üreticiler, ürünün tarlada kalmasını hasadın gecikmesine bağladılar ayrıca fiyatların düşük olması maliyetlerin yüksek olmasının da bu olumsuzluğa etkili olduğunu bildirdiler. Tarlada kalan ürününü eşe dosta ücretsiz olarak dağıtmaya karar verdiklerini söyleyen üreticiler umutlarının gelecek yıla bıraktıklarını ifade ettiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü