Kavlak: “Emekçilerimizin haklarını savunacağız”

Kavlak: “Emekçilerimizin haklarını savunacağız”

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gemlik şubesinin genel kurulunda konuştu.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gemlik şubesinin genel kurulunda konuştu. Kavlak, 24 Aralık 2021 tarihi itibariyle MESS sözleşme süreci kapsamında grev kararının alındığını bildirdi. Kavlak, “Bizler İşçimizin ekmek davasını daima savunacağız” dedi.

 

Kavlak, genel kurulda gerçekleştirdiği konuşmasında MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde gelinen nokta itibariyle Türk Metal’in çok önemli kararlar aldığına dikkat çekerken, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritasını açıkladı. Kavlak, önümüzdeki süreçte artık yalnızca sokakların, caddelerin ve meydanların değil, bütün işyerlerinin eylem alanı olduğunu belirtirken, 24 Aralık tarihi itibariyle grev kararı aldığını duyurdu.

 

Kavlak, “Birkaç gün sonra bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ama 2021 yılı giderken bizden de bir şeyleri alıp götürüyor. Hepimiz, kazanımlarımızın bir kısmını biriktirdiğimiz umutların bir bölümünü ve beklentilerimizin bir parçasını 2021 yılı ile birlikte geride bırakıyoruz. Düşünüyorum da bugüne kadar bir yıl bitsin yenisi gelsin diye hiç bu kadar istekli olmamıştım. Şu günler geçsin üzerimizdeki bu karabasan kalksın diye hiç bu kadar dua etmemiştim. Ülkemizdeki her şey kendi doğal ritmine dönsün biz de işimizin başına ekmeğimizin peşine düşelim diye hiç bu kadar beklenti içinde olmamıştım.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız