Kavak ağacına can veren adam

Kavak ağacına  can veren adam

MEKTUP GÖTÜRÜP GETİRDİĞİ MAHKUMDAN ÖĞRENDİĞİ SANATINI SÜRDÜRÜYOR

Çalıştığı yıllarda mektup götürüp getirdiği mahkumdan gemi yapmayı öğrenen Abidin Özçam emekli olduktan sonra yaptığı el ürünü gemicikleri satarak maaşına ek gelir sağlıyor. Eski yelkenli gemilerin bire bir minyatürünü yapan emeklinin hikayesi duyanları şaşırtıyor

EMEKLİ MAAŞINA KATKI OLUYOR

Emekli Abidin Özçam el emeği göz nuru yaptığı gemileri satarak maaşına ek gelir sağlıyor. Çalıştığı işten emekli olduktan sonra evinin bir odasını atölyeye çeviren Özçam satın aldığı kavak ve çam ağacına adeta can veriyor. Sadece kıl testere ve kesici birkaç alet kullanarak bir haftada yaptığı gemileri 300-350 liraya satıyor.

HİKAYESİ TAM BİR RASTLANTI

Abidin Özçam yıllar önce Kırıkkale’den ayrılmış. Ankara’da PTT’de posta memuru olarak göreve başlayan Özçam burada mektup dağıtırken bir mahkumla tanışmış. İlk yıllarda mahkumun ailesine mektup getirip götürürken zaman içinde mahkum tahliye olmuş. Özçam cezaevinden çıkan mahkumla tanışıklığı devam etmiş

MAHKUM GEMİ YAPIP SATIYORMUŞ

Abidin Özçam çalıştığı sürede söz ettiği mahkumun evine mektup götürmeye devam etmiş, Her gittiğinde mahkumla ayaküstü sohbet ederken gemi yapmayı kendisinin de istediğini söylemiş. Uzun masandır tanıştığı ve arkadaş olduğu mahkum da kendisini kırmayarak gemi yapma sanatını kendisine öğretebileceğini söylemiş.

6 AY BOYUNCA MAHKUMDAN KURS ALMIŞ

Abidin Özçam mektup götürdüğü mahkum gemi yaparken onu izlemeye başlamış. Yaklaşık 6 ay boyunca mahkukumun evine gittiğinde bir süre onu izlemiş. Daha sonra kendisi de kavak gemi yapmaya başlamış. İlk günlerde biraz zorlansa da mahkumun yaptığı gemilere pek benzemese de birkaç tane yapmayı başarmış bu arada emekliliği gelen Özçam çalıştığı kurumdan emekliye olmuş. Bir süre boş kalan Özçam öğrendiği gibi gemi yapmaya başlamış.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız