Katliamın sorumluları hemen istifa etmelidir

Katliamın sorumluları hemen istifa etmelidir

AÇIKÇA BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

Katliamın sorumluları hemen istifa etmelidir

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal Ankara´daki patlamada açıkça bir güvenlik zafiyetinin olduğunu söyledi. Önal ?Bu saldırı Cumhuriyetimize yapılmıştır. Zafiyet yok diye kendini savunan içişleri bakanı ile o sırada gülümseyen bakan derhal istifa etmelidir? dedi

AÇIKÇA BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal Ankara´daki terör saldırısı ile ilgili ilk gün yaptığı açıklamanın ardından dün yaptığı açıklamada öncelikle olayda yaşamını yetiren tüm yurttaşlara başsağlığı diledi. Aynıca yaralananlara acil şifa temennisinde bulunan Önal yapılan tüm çalışmalar ve ortaya çıkan tablodan da anlaşılacağı üzere olayda ciddi zafiyetlerin olduğunu söyledi. Önal özellikle güvenlik konusunda içişleri Bakanının yaptığı açıklamaların talihsizlik olduğunu kaydetti. Önal Bakanın derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

BU ADI KONMAMIŞ BİR KATLİAMDIR

İl Başkanı Ahmet Önal Ankara´daki olayın tam bir katliam olduğunu belirterek ikinci kez yaptığı açıklamada ?Başkentimizin göbeğine kadar gelerek, üstelik miting alanımıza girerek 2 kez patlama yapılması açıkça bir güvenlik zafiyetidir. Ülkemize yanlış Suriye politikası sonucu kaç terörist girmiştir bilmiyoruz. Dün IŞİD terör örgütüne destek olanlar acaba bugün ne düşünüyor. Amaçları sadece barış ve demokrasi olan bu insanlara karşı yapılan saldırı açıkça Türkiye Cumhuriyetimizin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Olayı böyle okumak ve buna göre çözüm üretmek gerekmektedir? dedi.  

BİRİ ZAFİYET YOK DİYOR BİRİ GÜLÜYOR

Önal açıklamasında şunları kaydetti ?Bununla birlikte saldırının yapıldığı gün İçişleri Bakanına bir basın mensubunun yönelttiği ?İstifa etmeyi düşünüyor musunuz´ sorusuna İçişleri bakanının verdiği cevap ?herhangi bir güvenlik zafiyeti yok´ şeklinde olmuştur. Ülkemizin başkentinde iki canlı bomba katliam yapıyor. Yüzlerce ölü ve yaralı var. Ancak içişleri bakanı güvenlik zafiyeti yok diyebiliyor. Aynı karede yer alan Adalet bakanı ise aynı toplantı da gülüyor. Başbakan Davutoğlu ise şu anda AKP iktidarda değil diyor. Tüm bu tablo ülkemizin ne kadar ciddiyetsiz kişilerce yönetildiğini ve mevcut iktidarın ülkeyi yönetmekten ne kadar uzak ve gayri ciddi olduğunu gösteriyor.?

MHP´NİN DURUMUNU KAMUOYU TAKİP EDİYOR

?Ülke bu halde iken Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun acil toplantı çağrısına MHP Lideri Bahçeli hayır diyor ve Genel Başkanımızın ülkemizin bekasını ilgilendiren bu talebini geri çeviriyor. Her şeye hayır diyen, koalisyon görüşmelerini ilk günden tıkayan, yüzlerce ölü ve yaralının bulunduğu bir atmosferde yapılması gereken güvenlik toplantısı talebimizi dahi geri çeviren MHP´nin düştüğü durumu da tüm kamuoyumuz tarafından yakından takip ediliyor.?

BAKANLAR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Ülkemizin güvenliğini sağlayamayan, güvenlik zafiyeti yok diyebilen İçişleri bakanı ile aynı toplantıda bulunan ve gülen Adalet Bakanının acilen istifa etmeleri ve kamuoyundan özür dilemeleri gerekmektedir. Ülkemiz bu haldeyken yapılması gereken en önemli şey inadına barış diyebilmek, kutuplaşmış toplumu yeniden bir araya getirmenin yollarını aramaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizi sükûnete ve sağduyuya davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partimiz var olduğu sürece hiçbir dış odak ülkemizi bölemeyecek, karanlık emellerine ulaşamayacaktır. Gün barışa, demokrasiye, Üniter yapıya, cumhuriyete sahip çıkma günüdür. Gün karanlık odaklara karşı birleşmeye inadına Türkiye diyebilme günüdür.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız