Katılıyoruz, engel yok

Katılıyoruz, engel yok

ENGELLER ORTADAN KALKACAK

Katılıyoruz engel yok

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının 2015 hibe desteklerinden yararlanarak ?Katılıyoruz, Engel Yok! (KEY!)? isimli projemizin faaliyetlerine başlandı.

5 BÖLGE

Yurt içinde 5 bölge 5 il, yurt dışında Almanya´da süregelecek proje çalışmalarımızda  Rengarenk Nağmeler Konserleri, Engelli Hakları ve Savunuculuk Seminerleri, Engellilerimize yönelik iş-yaşam fuarı, 15 ?e yakın eğitim ve kurs çalışmaları gibi etkinlikler planlanıyor.. Sırasıyla Antalya, Frankfurt, Bursa, Kırıkkale, İstanbul ve Gaziantep illerinde faaliyetler düzenlenecek.

SUNUM YAPTILAR

Katılıyoruz Engel Yok projesinin Akdeniz Bölgesi çalıştayı Alanya´da gerçekleştirildiğini açıklayan Proje Koordinatörleri Fatma Balkaydı ve Barış Gümüşbaş, ?Alanya Ticaret Odası ve Engelsiz Yaşam Evi Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya Akdeniz Bölgesinden 16 STK temsilcileri, kamu kurumu ve engelli yakınları katıldı. Yapılan oturumlarda Ana Kucağı Down Sendromlular Dernek Başkanı Aynur Kılıç, Engelsiz Yaşam Evi Derneği Başkanı Gülnur Ağca, Devlet Sanatçısı Şehriban Kasapoğlu, Proje Koordinatörleri Fatma Baykaldı ve Barış Gümüşbaş, proje ve engelli hakları konusunda sunum yaptılar.

BİLGİ VERDİLER

İstanbul´dan katılan Down Türkiye Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, ? Bağımsızım, Çünkü Çalışıyorum ? projesi ve Engelli İş Koçluğu hakkında bilgi verdi. Manisa Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Serpil Dede, Engelli Hakları ve Savunuculuk, Eğitimde Engelsiz Yaklaşımlar sunumlarını paylaştı. Psikolog Gökçen Nafızoğlu, Toplumsal Engellilik Yaklaşımları ve Engelsiz Yaşam Evi hakkında sunumlar yaptı.  Çalıştay´da Alanya Belediyesi´nin projelerini ve vizyon şeklini yetkili kişilere aktaran Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ? Alanya engelsiz kent olma yolunda hızla ilerliyor? ifadelerini kullandı ve çalışmalarını Alanya´da hayatını sürdüren herkesin yararı için devam ettirdiklerini vurguladı.

ÇALIŞTAY HEYETİ

Bu gibi önemli çalışmalarında git gide yükseldiğini dile getirdi. Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel´in Alanya Belediyesinin vizyonuyla ilgili konuşmalarının sonrasında Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi sorumlusu olarak görev yapan Profesyonel Psikolog Esra Yemez, ?Herkes için Alanya? projesini ve bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmaları gelen kişilere samimi bir şekilde anlattı. Herkes İçin Alanya sunumunu gerçektende büyük ilgiyle dinleyen çalıştay heyeti, gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleme fırsatı da bulmuş oldu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü