KATAM Gezisine ?Sulakyurt Tatlısı? damga vurdu

KATAM Gezisine ?Sulakyurt Tatlısı? damga vurdu

KIRIKKALE VE ÇEVRESİNİN TANITIMINA KATKILARINI SÜRDÜREN KATAM, GELENEĞİ SÜRDÜRDÜ

KIRIKKALE VE ÇEVRESİNİN TANITIMINA KATKILARINI SÜRDÜREN KATAM, GELENEĞİ SÜRDÜRDÜ

KATAM Gezisine ?Sulakyurt Tatlısı? damga vurdu

Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale ve Yöresi Tarih Araştırmaları Merkezi (KATAM) tarafından Tarih Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve 2009 yılından beri geleneksel bir hal alan Kırıkkale Gezilerinin, her yıl Mayıs ayında tekrarlanan Balışeyh-Sulakyurt Etabı bu yıl da bilgi ve eğlence dolu bir geziyle tamamlandı.

SULAKYURT PARKINDA KAHVALTIYLA BAŞLADILAR

Cumartesi sabahı 9.30´da Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik tarafından Sulakyurt Belediyesi önünde karşılanan 70 kişilik gezi kafilesi, burada Başkan Bildik tarafından Sulakyurt Parkında ikram edilen kahvaltıyla geziye başladı. Belediye çalışanları ve ilçe sakinleri tarafından hazırlanan kahvaltının dışında kendilerine ikram dilen Sulakyurt Tatlısını ilk defa tattıklarını belirten öğrenciler geziye enerji dolu bir başlangıç yaptıklarını ifade ettiler. Öte yandan, Sulakyurt Tatlısı hakkında bilgi veren Başkan Bildik, Kırıkkale´nin geleneksel bir tadı olarak Sulakyurt Tatlısının tescilletileceğini bildirdi.

TARİHİ CAMİ VE TÜRBE

Kahvaltı ve parkta fotoğraf çekiminin ardından Sulakyurt´un Yeşilyazı Köyünde bulunan ve 1450 yılına tarihlenen camiyi ziyaret eden öğrencilere burada Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve KATAM Müdürü Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı tarafından bilgi verildi. Köy dönüşünde Sulakyurt Barajına uğrayan gezi kafilesi, burada da Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik tarafından baraj ve park projesi hakkında bilgilendirildi.

ASA SUYUNUN SIRRI

Daha sonra Sulakyurt ilçe merkezinde bulunan Şeyh Şami Camii ve Türbesiyle birlikte Asa Suyunu ziyaret ederek bilgi edinen öğrencilere Başkan Bildik tarafından cami ve çeşme hakkında bilgi verildi. Özellikle Asa Suyunun efsanevi hikâyesini anlatan Bildik, çeşmenin yenileme çalışmaları sırasında meydana gelen ilginç olaylardan da bahsetti. Tüm bu bilgileri ilgiyle dinleyen gezi kafilesi, efsanevi sudan bolca tadarak Sulakyurt´tan ayrıldı.

GEZİ, PİKNİKLE SONA ERDİ

Öğle vakitlerinde gezinin Sulakyurt Bölümünü tamamlayan gezi kafilesi buradan Balışeyh´e geçerek Ballı Baba Camiini ziyaret etti. Daha sonra Beyobası köyünde bulunan Bey Konaklarını dolaşan gezi kafilesi, son olarak Kenanbeyobası Köyü Azgın Yaylasında gerçekleştirilen piknikle geziyi sonlandırdı.

BİLDİK´E TEŞEKKÜR ETTİLER

Gezinin bu yıl gerçekleştirilen etabında özellikle Sulakyurt Bölümünden çok memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı Belediye Başkanı İsmail Bildik´e müteşekkir olduklarını beyan ettiler. Sulakyurt´taki gelişmelerin takdire şayan olduğunu kaydeden Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve KATAM Müdürü Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı da, ?Küçük bir ilçe temelinde de olsa Kırıkkale´mizin gelişimine bu denli katkı sağlayan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik´e teşekkür ederim? dedi.

GEZİ-HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı