Kasıt mı, cehalet mi?

Kasıt mı, cehalet mi?

CUMA GÜNÜ ELE ALDIĞIMIZ VALİLİK BİNASI İNŞAATINDAN YENİ İDDİALAR GÜNDEME GELDİ

CUMA GÜNÜ ELE ALDIĞIMIZ VALİLİK BİNASI İNŞAATINDAN YENİ İDDİALAR GÜNDEME GELDİ.

Kasıt mı, cehalet mi?

Valilik Konağı inşaatıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre binanın depreme dayanıklı olup olmadığının anlaşılması için kolonlardan ´Karot´ tekniği kullanılarak beton numune alımı sırasında beton içindeki demirlerin kesildiği ve bilinçsizce taşıyıcı kolonun zayıflatıldığı ileri sürüldü. 

SORUN YALNIZCA ŞAİBE DEĞİL

Geçtiğimiz Cuma günkü haberimiz üzerine Haber Merkezimizle irtibata geçen birçok uzman, Valilik Binasıyla ilgili sorunların yalnızca Sosyal Paylaşım Sitelerindeki fotoğraflarla ortaya çıkan ?şaibeler? olmadığını, daha vahim sorunlar olduğunu iddia ettiler. Bizlerle paylaştıkları fotoğraflar üzerinden, inşaatı bitmek üzere olan binanın depreme karşı dayanıklılığının bilerek ya da bilmeyerek zayıflatıldığını iddia eden uzmanlar, ?Bunca para harcanan bir bina böyle bilinçsiz ellere nasıl bırakılır?? diyerek tepki gösterdiler.

?BİNANIN DEPREM DİRENCİ DÜŞÜRÜLDÜ!?

Atılan betonun uygunluğunu test etmek amacıyla ?karot? adı verilen bir cihazla numune alınması gerektiğini belirten bir uzman, ?Ancak yapılan binalarda karot ile kesim yapılırken taşıyıcı sisteme yani demire zarar vermemek için betonun röntgeni çekilmeli ki demir kesilmesin. Çünkü dayanıklılık testi yapılırken betondan numune alma işlemi sırasında demir kesilirse bunun telafisi olmaz. Çünkü tüm döşeme demiri betonun içindeyken yeniden örülemez. Bu şekilde de binanın depreme karşı dayanıklılığı azalır? dedi.

?ÖNCE RÖNTGEN ÇEKİLMELİ!?

Beton içerisindeki demirin bir inşaatta en önemli malzeme olduğunu ifade eden uzman, ?Aslında taşıyıcı olan beton değil demirdir. Beton sadece binaya yüktür ve demiri tutması için atılır. En basit hesapla bir torba çimento 50 kilogramdır. Bu şekilde binada kaç ton yük olduğunu varın siz hesap edin! Tüm binadaki tonlarca beton yükünü taşıyan şey demirdir ve demir zarar görürse bina deprem direncini kaybeder, zayıflar? diye konuştu. Bu sorunun yaşanmaması için önce binanın röntgeninin çekilip kalemle işaretlenmesi gerektiğini belirten uzman, bu şekilde demire zarar verilmeden boşluktan numune alınabileceğini kaydetti.

KİM BİLİR DAHA NELER ÇIKACAK?

Verdiği bu bilgiler ışığında, Valilik Binası inşaatından kış aylarında çektiği bazı fotoğrafları bizlerle paylaşan inşaat uzmanı, ?Ne yazık ki Valilik Binası inşaatından numune alımı sırasında karot rastgele kullanılmış, herhangi bir röntgen çekilmemiş, işaretleme yapılmamış, bu yüzden demire de zarar verilmiştir. Valilik Binası inşaatından bizzat kendi çektiğim fotoğraflarda numune alma sırasında kesilen demirler çok net bir şekilde görülmektedir. Bu durumun geri dönüşü de mümkün değildir? dedi. 



İLHAT
15.07.2015 00:30:53
beton atılırken numune alınmamışmı. niçin karotla numune almışlar acaba. yeni binadan karotla numunemi alınır. alınıyorsa bir bit yinigi vardır.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ