Kasap Guinesse aday

Kasap Guinesse aday

Kırıkkale?de bir kasap 20 saniyede tavuk döşünü kemiklerinden ayırıyor. Genç kasap, tavuğun döşünü kısa sürede kemiğinden ayırarak, Guinesse Rekorlar Kitabı`na girmek için aralıksız çalışıyor.

Tavuk döşünü 20 saniyede kemiklerinden ayırıyor. Bu süreyi daha da kısaltmak için çalışıyor

20 SANİYEDE KEMİKLERİ ETİNDEN AYIRIYOR
Kasap ustası İlhami Ürün (27), 20 saniyede döşteki kemikleri etinden ayırıyor. Denemesine arkadaşları ve müşterileri büyük destek veriyor. Bazen alkışlayarak bazen de başaracağını bağırarak motive etmeye çalışıyorlar.  Genç kasap 20 saniyede döşün önce lades kemiğini sonra orta ve son olarak ta yan kemiğini alarak kemiği etten ayırıyor.   Kırıkkale`de Kamberoğulları Kasabı`nda çalışan 15 yıllık kasap Ürün, denemelerde başarılı olduğunu ve 20 saniyeden daha çekmek için çalıştıklarını belirtiyor.

KENDİ KENDİMLE YARIŞA BAŞLADIM
Yaptığı araştırmalarda, kendilerinden daha az sürede eti kemiğinden sıyıran bir kasabın bulamadığını iddia eden genç kasap Ürün, ?Çalıştığımız işyerinde bütün kemikleri etinden ben sıyırıyorum. Zamanla kendi kendimle yarışa başladım. Ardından saat tutmaya başladım ve kendi rekorumu kırmak için çaba sarf etti. Sonunda çok kısa sürede etleri kemiğinden ayırdığımın farkına vardım Guinesse Rekorlar Kitabı`nı araştırdıklarında kendilerinden daha az sürelerde eti kemiğinden ayıran insan görmediklerini açıklayan Ürün  ?Çalışmalarım son sürat devam ediyor. Dünyada yaptığım rekor bir ilk olacak. Bu da hem Türkiye`nin, hem de Kırıkkale`nin adının duyulmasına vesile olacak." şeklinde konuştu.

PRATİK İSTEYEN BİR İŞ
Eti kemiğinden ayırmanın pratik isteyen bir iş olduğunu ifade eden Ürün ?Yeni işe başladığımızda kemiği almak etten ayırmak için büyük çaba sarf ediyorum. Şimdi bu devreleri atlattım ve rekor için uğraşıyorum. Benden daha aşağı saniyede kemiği etinden sıyıran kasap var ise hodri meydan diyorum ve tanışıp, yarışmak istiyoruz" diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ