Karşınızda borçsuz Kırıkkalespor...

Karşınızda borçsuz Kırıkkalespor...

METAL GENÇLİKSPOR´UN ADI TÜRK METAL KIRIKKALESPOR OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

METAL GENÇLİKSPOR´UN ADI TÜRK METAL KIRIKKALESPOR OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ.

Karşınızda borçsuz Kırıkkalespor!

Geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig´e yükselen Türk Metal Gençlikspor´un adı Türk Metal Kırıkkalespor olarak değiştirildi. Yapılan kongrede MKE Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş, başkanlığa seçildi. İdareciler, siyasiler ve iş adamlarının yer aldığı yeni yönetim ile Kırıkkale´de futbolun profesyonel temsilcisi olması yönünde büyük bir adım atıldı.

GENİŞ KATILIM

Dün Türk Metal Sendikası´nın üst katında yer alan düğün salonunda düzenlenen kongreye İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Kırıkkalespor Kulüp Başkanı Metin Karakuş,  Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, ASKF Başkanı Sırrı Zengin, Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca, Kırıkkalespor yönetim kurulu üyeleri, Türk Metal Sendikası yönetim kurulu üyeleri, Kırıkkalespor taraftar dernekleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından oluşturulan divanın başkanlığına Yakup Başer üyeliklere ise Yusuf Bedir ve Arap Çoşkun seçildi.

YENİ KIRIKKALESPOR´UN TEMELLERİ ATILDI

Divan başkanlarının belirlenmesinden sonra konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı yeni kurulan Türk Metal Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş yaptı. Karakuş konuşmasında, ?Uzun süredir devam eden ve Kırıkkale´de kanayan bir yara olan Kırıkkalespor´u borçlandırılmış bir şekilde devir almıştık. Göreve gelirken birçok sözler verdik. Verdiğimiz sözlerin çoğunu gerçekleştirdik. Devir aldığımızda borçları sıfırlayacağımızın sözünü vermiştik fakat borçlandıranlar işlerini o kadar profesyonel yapmışlar ki kanunen yapacak hiçbir işlem kalmamış. Biz de Türkiye´de bir ilk olan Metal Gençlik Spor ile birleşme kararı alarak yeni Kırıkkalespor´un temellerini bugün atıyoruz.?

BUGÜN BİR MİLATTIR

?Spor ne kadar güçlü ise, o şehrin gelişmesi de güçlü olur. Bizim ilimizden daha düşük durumda olan illerin profesyonel liglerde takımları var fakat biz hala Bölgesel Amatör Lig (BAL)´deyiz. Kırıkkale´ye BAL yakışmaz. Bugün Kırıkkalespor için bir milattır. Bizler Türk Metal Sendikasından çok şeyler bekliyoruz, aynı şekilde Türk Metal Sendikası da bizlerden çok şeyler bekliyorlar. Bugün Kırıkkale´ de spor adına bir çağ başlıyor.? İfadelerine yer verdi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Karakuş´un ardından kürsüye gelen Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal ise, ?Türk Metal Sendikası Kırıkkale´den doğmuş bir sendikadır. Bunun için ne zaman taşın altına el konulması gerektiyse bir o taşın altına elimizi koyduk. Birleşme ile ilgili olarak bize iki yıl önce bir talep geldi. Valimiz, Belediye Başkanımız ve bölgemizin milletvekilleri bu konu ile ilgili bize bir öneri sunmuşlardı ve bu öneriyi hep destekledik ve bu güne kısmet oldu. Bu konuda Metin Karakuş Başkanımızla ve ilimizin yöneticileri ile toplantılar yaptık ve birleşme kararı aldık. Kırıkkale´ye BAL´ın yakışmadığını hem fikir olarak sunduk ve birleşmeye karar verdik. Bu birleşmenin meyvesini yemek için en büyük pay taraftara düşüyor. Taraftarımızdan tek isteğimiz var oda kulübümüze ceza gelecek şeylerden uzak durmak. Bizim taraftarımız alkışlayan ve alkışlanan bir taraftar olacaktır? diye konuştu.

KIRIKKALE OLMADAN MKE OLMAZ

ASKF Başkanı Sırrı Zengin ise, ?Ben 4 yıldır ASKF Başkanlığı yapıyorum. Metin Başkan´dan önce gelen her yönetim Kırıkkalespor´u borç batığına sürüklediler. Birleşme konusunda ilk olarak Yahşihanspor için adım attık. Bunun öncülüğünü ise ben yaptım fakat az kalsın beni de hain yapacaklardı. Nitekim Kırıkkalespor ile Türk Metal Spor´un birleşmesine naçizane bir katkım da oldu. Birleşme konusunda MKE Kırıkkalespor´un MKE´siz ne yapacağını soruyorlar. Kırıkkale olmaz ise MKE´de olmaz.?

MKE VARSA KIRIKKALELİLERİN KAHRAMANLIĞI İLE VAR

?Kurtuluş Savaşında mühimmatın saklanması için bir yer bulunamamıştı. Kırıkkaleliler saklanacak yer bulunamayan mühimmatları saklamış ve MKE´nin kurulmasını sağlamıştır. MKE varsa Kırıkkalelilerin kahramanlığı ile var. Bugün Pevrül Kavlak ve Metin Karakuş´u Kırıkkalespor tarihine altın harfler ile yazıyoruz? diye konuştu. Zengin ayrıca, başkan seçilen Metin Karakuş´un en az 3 yıl kulüp başkanlığı yapması gerektiğini, bu süreçte başarılı olacağının da altını çizdi.

150 BİN TL DESTEK BÜTÇESİ AYRILDI

Görüşlerini paylaşan bir başka isim ise Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli oldu. Köstekli, ?Bir şehrin en iyi reklamı spor ile olur. Bugün hem şehrimizin reklamını daha iyi yapmak hem de Kırıkkale´nin özlem duyduğu Kırıkkalespor sevdasını tekrar ateşlemek için burada toplandık. Metin Karakuş başkanımız kısıtlı imkânları ile güzel işler yaptılar. Bizlere eski Kırıkkalespor heyecanı yaşattı. Bunun için hem Metin başkana hem de yönetimine teşekkür ederim? dedi.  

ALT YAPIYA ÖNEM VERİLMELİ

Daha sonra kürsüye gelen İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay ise birleşmenin önemine değindi. Atalay ayrıca Türk Metal Kırıkkalespor için 150 bin TL´lik bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Son olarak kürsüye gelen Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca ise kulüplerin alt yapıya önem vermediklerini bu yüzden de Kırıkkale´de futbolun istikrarlı bir başarı elde edemediğini söyledi. Konuşmaların ardından tüzük değişikliği oylandı. En önemli tüzük değişikliği ise Metal Gençlik ve Spor Derneği´nin adının Türk Metal Kırıkkalespor olarak değiştirilmesi oldu. Kongreye katılanlar oy birliği ile değişikliği onayladı.

KİMLER YOK Kİ!

Kulübün Onursal Başkanı olarak Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı belirlenirken, Fahri Başkan olarak ise Muharrem Aslıyüce, Yücel Yücel, İsmail Dursun, Mesut Gezer ve Süleyman Yıldırım isimleri belirlendi. Başkanlığını Metin Karakuş´un yapacağı kulübün yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Mürsel Öcal, Ekrem Gök, Süleyman Köstekli, Harun Ulusoy, Erol Mutlu Bakır, Şerafettin Atalay, Tayyar Pehlivanlı, Hasan Keskin, Habib Altıntop, Murat Çaykara, Necmettin Özçelik, Cengiz Selci, Erhan Gögem, Tolga Özkan, Zekai Tufan, Köksal Çakır, Adem Onan, Ömer Çetin, Metin Gılıç, Salih Işıkoğlu, Metin Süngü, Koray Ersan, Alper Özgü, Özgür Öcal, Fatih Özçelik, Nazır Ölmez, Satılmış Yaylacı, Seçkin Yücel, Coşkun Ceylan, Ümit Düzyurt, Adem Yılmaz, Fevzi Yıldız, Tufan Kızıltan, Murat Pehlivanlı.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

Ergün Ceylan, E. Buhari Özdemir, Mehmet Sayın.

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER

İsmail Ünal, Bilal Yıldız, Ahmet Pehlivanlı.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Yıldız Birdal, T. Oğuzhan Darıcı, Musa Karakuş, Atilla Yılmaz, Mehmet Ünlüoğlu, Yakup Yılmaz, Nahit Günay, Alper Baskak, B. Kağan Demirbilek, Nihat Özmen, Murat Demirbaş, Şahin Altankaynak, Sedat Tolu, Erkan Saygısunar, R. Bedirhan Yıldırım, Ali Osman Özgü.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Hakan Gılıç, Tuna Özkan, Abidin Örsdemir.

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER

Nihat Turgut, Ali Sacinalp, Murat Pehlivanlı.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ