Kardeşlik ikliminde buluşalım

Kardeşlik ikliminde buluşalım

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, önceki hükümetlerinin ?Kürt Meselesini? çözemediğini ancak hükümetlerinin bu sorunu çözmekte kararlı olduğunu söyledi. Can herkesi birlik ve beraberliğe davet ederek; ?Gün birlik ve beraberlik günü, hepimiz kardeşlik ikl

ARTIK KARDEŞLİK OLSUN
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, meclis grup toplantısında Milli Birlik ve Kardeşlik projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Can meclis toplantısında yaptığı açıklamada, ?Yirmi yedi yıldır bu ülkede insanlar ölmektedir. Bu yirmi yedi yılın dokuz yılında bu Hükûmet iktidardadır. 8 başbakan değişmiş, 5 cumhurbaşkanı değişmiş, 9 Genelkurmay başkanı değişmiş. 16 hükûmet, 23 İçişleri bakanı değişmiş ama bu sorun bitmemiştir. Güvenlik eksenli politikalarla da bu sorun çözülememiştir. Yani Türkiye`nin Kürt meselesi çözülememiştir.O nedenle, biz bu sorunu günlük siyasi tartışmaların dışına çıkartalım, bu sorunu bir siyasi yarışma hâline getirmeyelim, ortak dil yaratalım ve ortak bir komisyon kuralım. Bu Meclisin çatısı altında kutuplaşmaya son vererek, bu sorunun çözümü konusunda cesaretli adımlar atalım. Toplumun bizden beklediği budur, toplumun bizden beklediği daha fazla cesarettir, daha fazla sağduyudur. Bunu birlikte becerebiliriz.? diye sesleniyor.?

TERÖRÜ BİTİRMEK İSTİYORUZ
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; terörün varlığı üzerine, çatışma kültürü üzerine inşa edilmiş bir anlayış artık miadını doldurmuştur. ??Vur!? de, vuralım; ?Öl!? de, ölelim.? diyerek, bu sloganlar karşısında ?Bunun da zamanı gelecek.? diyerek kan üzerinden, çatışma üzerinden, gençlerin hayatı üzerinden istismar üretmek artık son bulacaktır. Herkes ama herkes gönlünü ferah tutsun. Çatışma kültüründen beslenen siyasi partilerin yaydığı korkulara hiç kimse kanmasın. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki bu Türkiye?de inşallah acılar bitecek, bu Türkiye?de gözyaşları dinecektir. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki bu Türkiye?nin ayağında artık terör prangası olmayacak. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki bu Türkiye 76 milyonun daha güçlü bir şekilde bir olduğu, beraber olduğu, kardeş olduğu, çalıştığı, ürettiği, büyüdükçe büyüdüğü bir Türkiye olacak. Bütün planlara, bütün senaryolara, bütün tezgahlara rağmen birbirine sıkı sıkıya ama sımsıkı kenetlenmiş bir Türkiye geliyor.?

BİZ ÜLKE YÖNETİYORUZ
?Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; milletimiz bize bu ülkeyi, bu vatanı, bu devleti en iyi şekilde yönetme görevi verdi. İnsanlarımız arasındaki ayrılığı, eşitsizliği kaldırmak, adaleti ve kalkınmayı tesis etme görevi de verdi. Aynı zamanda yedi coğrafi bölgede bölgesel milliyetçiliği değil, eşitliği, adaleti tesis etme görevi de verdi. Bugüne kadar hükûmetlerimiz bu görevleri bihakkın yerine getirdiği için milletimizin desteği giderek artmıştır. Devleti elitlerin, bir avuç seçkin, marjinal birtakım güçlerin eline, hamdolsun, kifayetsiz muhterislerin tasallutuna asla terk etmedik, etmeyeceğiz ve onların elinden kurtardık, kurtarıyoruz. Devleti milletten kopartıp kendi tekellerine almak isteyenlere, gönüllerindeki vesayetli sistemi hortlatmak isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz. Milletin seçim sandığında alamadıkları yetkiyi sokakları terörize ederek gasbetmek isteyenler, karanlık güçlerle, odaklarla iş birliği yapanlar bugüne kadar hüsrana uğramıştır, bundan sonra da hüsrana uğrayacaktır.?

AMACIMIZ TERÖRÜ BİTİRMEK
?Bizim amacımız terörü bitirerek hiçbir güvenlik görevlisinin, hiçbir evladımızın burnunun dahi kanamayacağı bir barış ve huzur ortamı tesis etmektir. Kardeşlik iklimini tesis etmek sadece bizim çalışmamızla ve gücümüzle olacak şey değildir. Ortak bir anlayış, dolayısıyla, tüm muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle terörün çözümünde iktidara yardım etmekle olacaktır. Peki, bu manada ana muhalefet ne diyor? ?Gelin, bu işi Mecliste çözelim.? diyorlar. Peki, şu an Meclisteler mi? Yoklar. Bağımsız mahkemelere yönelik işgalden ibaret, maalesef, o önerilerini de dün gerçekleştirdiler. Bunların terörü çözmeye yönelik önerileri olsa olsa yeniden terör icat etmektir. Biz ise Türkiye?yi demokraside, özgürlüklerde, refahta bölgenin en iyisi, dünyanın sayılı ülkelerden biri hâline getirmek, vatandaşları arasında adaletli davranan, farklılıkları zenginlik sayan, milletine saygılı davranan, hukukun üstünlüğünü prensip edinen bir ülke hâline getirmek istiyoruz. AK PARTİ bu nedenle 2 kişiden 1 kişinin oyunu almıştır ve üç dönemdir de iktidardadır.?

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ SÜRDÜRECEK
Türk, kültürüyle elbette varlığını sürdürecek, Kürt, kendi kültürüyle elbette ki varlığını sürdürecek. Arap, Çerkez, Gürcü, Boşnak ama hepsi bütün kültürlerini idame ettirecek, saygın bir millet olarak hepsi tek bir millet olarak, tek bir çatının altında, tek bir bayrağın altında kardeşçe yaşayacaktır. Sabah akşam hakaret ederek, öfke nöbetlerinden kendini kaybederek, kardeşliği değil öfkeyi, nefreti büyüterek milliyetçi olunmaz, millete hizmet ederek milliyetçi olunur. İşte şimdi de milliyetçiliğin gereği olarak bu ülkede kardeşliği tesis etmenin, kardeşliği büyütmenin mücadelesini veriyoruz. MHP, maalesef çözümle ilgili hakaret etmek dışında, oyuncağı elinden alınmış çocuk edasıyla bağırmaktan başka, kırmaktan, vurmaktan, ölmekten başka bir şey yapmadı, yapamadı. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; netice olarak onlar sabote etmeye çalışsın, onlar bozmaya çalışsın, yıkmaya çalışsın, imha etmeye çalışsın. Bizler, AK PARTİ olarak yapmaya, inşa etmeye, kanı ve gözyaşını durdurmaya çalışacağız. Analar ağlamasın, gözyaşları akmasın.? dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız