Kardeşlik bilincini benimseyelim

Kardeşlik bilincini benimseyelim

İl Müftüsü Bekir Gerek, Kutlu Doğum Haftasının Kırıkkale'de kutlanacağını söyledi. Gerek, ‘Miladi 20 Nisan 571 yılında dünyayı şereflendiren Gönüller sultanı Sevgili Peygamberimizin doğumunun bu yıl 1441. ve Kutlu Doğum Haftasının 23. Yılını şehrimizde bü

BASIN MENSUPLARINA HEDİYE VERDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek, Kırıkkale İl Müftülüğü, belediye ve sivil toplum kuruluşları ortaklığında düzenlenecek olan `Kutlu Doğum Haftası` etkinliklerinin iyi bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Miladi 20 Nisan 571 yılında dünyayı şereflendiren Gönüller sultanı Sevgili Peygamberimizin doğumunun bu yıl 1441’inci yılı olduğunu söyleyen Gerek, ‘Kutlu Doğum Haftasının 23. yılı şehrimizde büyük bir coşku ve kardeşlik bilinci ile kutlanacaktır’ dedi.

 

14 – 20 NİSAN ARASINDA KUTLANACAK

Gerek açıklamasında “Kur’an-ı Kerim’in beyanı ile; “Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil olarak” (Ahzab 45-46) gönderilen sevgili peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlit Kandili olarak idrak edilmektedir. Peygamber Efendimizin Doğumu 1989 Yılından Beri Kutlu Doğum Haftası Olarak Kutlanmaktadır; 1989 yılından bu yana ise Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın organizesinde Peygamber Efendimizin doğumunun seneyi devriyesi 14-20 Nisan tarihleri arası “Kutlu Doğum Haftası” olarak kullanmaktadır”

 

HZ. MUHAMMET SEVGİSİ

“Yine Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından her yıl tespit edilen bir konu öne çıkarılmakta ve Sevgili Peygamberimizin bu yönü halkımıza anlatılmamaya çalışılarak toplumun manevi ve ahlakı değerlerinin güçlenmesine katkı verilmeye çalışılmaktadır. Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın Doğumu Bütün İnsanlık En Önemli Bir Gündür. Hiç şüphesiz ki Sevgili Peygamberimizin doğumu biz Müslümanlar, hatta bütün insanlık için en önemli bir gündür. Çünkü Hz. Muhammed (as),  Kur’an’ın  ifadesi ile “Alemlere Rahmet” (Enbiya/ 107),  “İnsanlığa örnek”  ( Ahzap/ 21) olarak gönderilmiştir. Bu bakımdan dini, dünyevi ve ahlakı hayatımızın en büyük şahsiyeti hiç şüphesiz ki Hz. Muhammed (as)’dır.”

 

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR

“Sevgili Peygamberimiz Oluşturduğu Toplumun Harcını Sevgi ve Kardeşlik ile Yoğurmuştur;Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını sevgi, saygı ve kardeşlik ile yoğurmuştur. İnsanlık gerçek kardeşliği ondan öğrenmiştir. Ensar ile Muhacir arasında oluşturduğu kardeş örneği dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir.  Bizleri de kardeş olmaya davet ederek şöyle buyurmuştur. “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir ona zulmetmez; onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamette onun bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslümanın ayıbını örterse, Allah da kıyamette onun bir ayıbını örter” ( Buhari, Mezalim 3; Müslim, Birr 58)  buyurmuştur.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ