Kardeşlik ahlakını yaşamalıyız

Kardeşlik ahlakını yaşamalıyız

Çerikli kasabasında Kutlu Doğum Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Müftülük ve Çerikli belediyesi tarafından organize edilen Kutlu Doğum programı, Çerikli konferans salonunda gerçekleştirildi.

KARDEŞLİK AHLAKI KONFERANSI

Kutlamaya katılanlar gül ile karşılandığı programda, Delice İlçe Müftüsü Bayram Demircigil "Kardeşlik ahlakı" konulu konferans verdi. İnsanların hayat koşuşturması içerisinde kendini fark etme imkanı bulamadığını ifade eden Güneş, şunları söyledi: " Bu tür programlar kendimize gelme, kendimizi sorgulama açısından önemli bir fırsattır. Artık günümüzde bireysellik, çıkar ilişkileri hayli ön plana çıkmış ve adeta dünyevileşme, maddileşme bütün hayatımızı belirleyici hale gelmiştir. Artık birbirimizi fark edemez olduk. Yanı başımızdakinin elini tutamaz olduk ve yanı başımızdakinin derdinden habersiz olduk.

 

İLAHİLER OKUNDU

Biz dünyaya, mal ve servete hükmedecekken dünya, mal ve servet bize hükmetmeye başladı. Dünyadaki bütün savaşlar ve kavgaların sebebi de bu olsa gerek. Ortadoğu`ya baktığımızda kardeş kardeşi katletmekte, İslam dünyasında kan ve gözyaşı dinmemekte. Bu biz Müslümanların İslam kardeşliğinden ne kadar uzaklaştığımızın göstergesidir." İlçede görevli imamlar tarafından Kuran okunmasının ardından hadislerden oluşan sinevizyon gösterisi yapıldı, ilahiler okundu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ