Kardeş şehirden Kırıkkale?ye ziyaret

Kardeş şehirden Kırıkkale?ye ziyaret

Bosna Hersek`in Travnik şehrinin bölgesel yöneticileri bir dizi ziyarette bulunmak üzere kardeş şehirleri olan Kırıkkale`ye geldi.

KABARTMALI FOTOĞRAF HEDİYESİ

Bosna Hersek`in Travnik şehrinin bölgesel yöneticileri bir dizi ziyarette bulunmak üzere kardeş şehir olan Kırıkkale`ye geldi. Kırıkkale Valiliği ve Belediye`yi ziyaret eden heyet, 2 gün kaldıktan sonra Nevşehir`e gidecek. Heyet kaldığı süre içersinde şehrin fabrikalarını ve turistik alanları ziyaret edecek. Ziyarete Orta-Bosna Kantonu Başkanı Tahir Lendo, Travnik Belediye Başkanı Admir Haciemriç ve Merhamet Derneği Başkanı Hayrudin Şahiç katıldı. Heyet ilk olarak Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`i ziyaret etti. Heyeti makam odası girişinde karşılayan Vali Güner, memnuniyetini dile getirdi. Güner, kitapla birlikte şehrin tarihiyle özleşen hediyeler verdi. Bosna heyetti ise, Travnik şehrinde bulunan Osmanlı çeşmesi ve camisini simgeleyen kabartmalı fotoğraf hediye etti.

 

KİLİM DİKKAT ÇEKTİ

Heyetin ikinci durağı Kırıkkale Belediyesi oldu. Ziyarette karşılıklı hediyeler takdim edildi. Hediyeler arasında Saray Bosna heyetinin Karakeçili ilçesine ait kilim dikkatini çekti. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, makam odasında slayt eşliğinde şehir hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Bosna Hersek arasında tarihe dayanan bağların olduğunu hatırlatan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, bu bağların devam edeceğini söyledi. Bosna Hersek heyetini Kırıkkale`de görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Güner, "Bosna heyetiyle görüşmelerimiz devam edecektir." dedi.

 

KIRIKKALE`NİN GELİŞİMİ GÖSTERECEĞİZ

İki şehrin gelişimi ve gelecek planlarıyla ilgili projeler için ortak çalışmayı hedeflediklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da "Travnik ile kardeş şehir ilişkilerini geliştirme kararı aldık. İki gün kalacak heyette Kırıkkale`nin gelişimi göstereceğiz." diye konuştu. Kırıkkale`de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Orta-Bosna Kantonu Başkanı Tahir Lendo ise, Kırıkkale ile ekonomik ve kültürel gelişmeleri görmekten son derece mutlu olduğunu kaydetti.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ