Kardeş öğrenci projesi sürüyor

Kardeş öğrenci projesi sürüyor

Bilim ve Sanat Merkezi Edebiyat Birimi Danışmanı Nurcan Akbaş ile İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu 4A sınıfı Öğretmeni Nafiz Arafat Tanıt?ın 4 yıldır farklı paylaşımlarla değerlerimizin yaşatıldığının ifadesi etkinliklerle tüm hızı ile sürüyor.

FARKLI DESENLER

Merkez Müdürü Bekir Demirdöğen değerler eğitiminde söylemlerin yanında uygulamaların da yerini alması gerektiğini belirterek paylaşma, arkadaşlık, misafirperverlik değerlerinin bizzat yaşandığına yaşatıldığına dikkat çekti. Öğrenciler kendi hazırladıkları farklı tasarımlarıyla çalışmalarını BİLSEM proje yürütücüsü Nurcan Akbaş?a teslim ettiler. Çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler. 18 Mart için hazırlanan Konuşan televizyonun askerlerimizin ruhunun şad edilmek üzere hazırlandığı belirtildi. Seyyar paylaşım panosu ve duygu ve düşüncelerin yer aldığı metinler yapılan çalışmaların kazanımlarının ifadesi olarak değerlendirildi.

EĞİTİME KATILDILAR

İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu 4A sınıfı öğrencileri yapılan organizasyonla Bilsem?de eğitimlere katıldılar. Gruplar halinde dönüşümlü bireysel farkındalığın hedeflendiği etkinlikler Tarih, Fen, Türkçe ve Edebiyat birimlerince gerçekleştirildi. İlerleyen günlerde diğer birimlerde de etkinlikler gerçekleştirileceği belirtildi. Tarih biriminde İlhami Kılıç öğrencilere kendilerini arkeoloji müzesinde hissettirdi. İlimizin kültürel değerleri de etkileşimli olarak kardeş öğrencilerle paylaşıldı. Fen biriminde Dilek Pekdoğan tarafından yapımından oynanmasına Mangala tanıtıldı.

İKRAM VERİLDİ

Edebiyat biriminde Nurcan Akbaş ile öğrenciler kendi ses kayıtlarıyla sunulu şiir hazırlarken; Türkçe biriminde Nazlı Saluk ile kelime türetme oyunları oynadılar. Öğrencilere eğlenerek öğrenme fırsatı sunuldu.Nafiz Arafat Tanıt ve öğrencileri, velilerinin ikramlarını Bilsem öğretmenleri ve Kardeş Öğrencilerine sundular. Nurcan Akbaş Kardeş öğrencileri ile daha çok etkinlik yapacaklarını ve sonraki yıllarda da bağlarını devam ettirecek çalışmalar planladıklarını belirtti. Merkez Müdürü Bekir Demirdöğen Kardeş Öğrenci Projesinin 4 yıldır çok ayaklı olarak devam eden her iki kurum öğrencilerinin de faydalandığı, olumlu etkilendiği bir paylaşımlar zinciri olduğunu belirtirken ikramları için Kardeş Okul öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti