Kardeş ciğeri dayanamadı

Kardeş ciğeri dayanamadı

Karaciğer rahatsızlığı bulunan 64 yaşındaki Ali Rıza Bozlak'ın imdadına kız kardeşi yetişti. Bozlak'ın kardeşi tereddüt etmeden ciğerinin bir parçasını ağabeyine vermeyi kabul etti, Antalya`da Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Türkan Oncar`dan nakledilen

TEŞHİS TIP FAKÜLTESİNDE KONDU

Kırıkkale`de Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu`ndan emekli evli ve 2 çocuk babası Ali Rıza Bozlak, 7 ay önce yakınının ölümü nedeniyle yaşadığı aşırı üzüntü sonucu 25 kilo verince Kırıkkale Üniversite Hastanesi`ne gitti. Burada yapılan tetkiklerde, Bozlak`ın karaciğerinde 5 leke teşhis edildi. Bozlak daha sonra İbn-i Sina Hastanesi`ne sevk edildi. Siroz olduğu tesbit edilen Bozlak`a, acil karaciğer nakli olması gerektiği söylendi.

BİR UMUTLA GİTMİŞ ŞİMDİ İYİ

Gazete ve televizyonlarda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi`nde karaciğer nakli yapıldığını duyan Ali Rıza Bozlak, Şubat ayında ailesiyle birlikte Antalya`ya geldi. Nakil için karar verilince Bozlak`ın akrabaları ile çocukları verici olmak için Antalya`ya gelerek, tahlil ve tetkiklerin yapılması için örnekler verdi. Bozlak`ın evli ve 1 çocuklu kız kardeşi Türkan Oncar`ın testleri olumlu çıktı. Eşinin de bağış için izin vermesiyle Türkan Oncar`ın karaciğerinin bir bölümü 12 Mayıs günü Bozlak`a nakledildi.

ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEYİ BEKLİYOR

Yoğun bakım ve steril ortamda kalma süresini tamamlayan Ali Rıza Bozlak, "Şimdi çok mutlu ve sağlıklıyım. Canlıdan organ bağışı yanı sıra kadavradan organ bağışının da artması için bağış gönüllüsü olarak çalışacağım. İlk işim Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Akdeniz Böbrek Hastaları ve Hasta Yakınları Sosyal Yardımlaşma Derneği`ne giderek çalışmalarına eşlik etmek oldu" diye konuştu.

İNSANLAR BU KONUDA ÇOK YANLIŞ DÜŞÜNÜYOR

İnsanların din ve çevre baskısını bahane edip organlarını bağışlamaktan kaçındığını kaydeden Bozlak, "Organ bağışı için dini engel yok. Benim yerime ailemden bir başkası için organa ihtiyaç duyulsaydı ailem aynı hassasiyeti gösterirdi. Biz ailece organ bağış gönüllüsüyüz. Herkesin organ bağışçısı olmasını tavsiye ediyorum. Bağış için seferber olan aileme ve nakilde emeği geçen başta Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Tüm hemşire ve doktorlarıma gösterdikleri titiz tedavi ve yakın ilgi nedeniyle minnettarım" dedi.

AİLE SEFERBER OLDU

Ağabeyinin sağlığı için endişelendiğini ve organ nakliyle kurtulabileceğinin açıklanması üzerine tüm ailenin bir an bile düşünmeden bağışçı olmak üzere Antalya`ya geldiğini anlatan Türkan Oncar ise, "Her şeyden önce ben bir anneyim. Ağabeyimin sağlığına kavuşmasından başka hiç bir şeyi düşünemedim. Karaciğerimi bağışlarken evladım ve ağabeyim gözümün önünden hiç gitmedi. Ağabeyimin de iki evladı var. Karaciğerimi bağışlayarak eşi ve çocuklarıyla mutlu ve sağlıklı olmasını diledim. Çok dua ettim. Aile bağlarımızın ne kadar güçlü olduğunu göstermiş olduk. Tüm aileme ve akrabalarıma teşekkür ediyorum. Bize verdikleri destek çok önemliydi. Eşimin desteği için ona da ailece minnettarız" diye konuştu.

50 KARACİĞER NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Organ Nakli Merkezi`nde 50`nci karaciğer naklini gerçekleştirdiklerini söyledi. Doç. Dr. Dinçkan, "Hasta ve yakınlarının yaşadığı heyecanın aynısını bizler de yaşıyoruz. Onların kaderlerinin bir nakille nasıl değiştiğine tanık oluyoruz. Ailelerin yaptıkları büyük fedakarlık, ancak kadavradan bağış oranını yükseltmemiz şart. Hastalarımızın yakınları aile bağlarının güçlülüğünü gösteriyor, ancak kadavra bağışını artırmamız için çok çalışmamız gerekiyor" dedi. 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama