Karar verdik, Kırıkkale Ormanlarıyla anılacak

Karar verdik, Kırıkkale Ormanlarıyla anılacak

21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI DOLAYISIYLA KARAAHMETLİ TABİAT PARKINDA FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI DOLAYISIYLA KARAAHMETLİ TABİAT PARKINDA FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karar verdik, Kırıkkale Ormanlarıyla anılacak

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Karaahmetli Tabiat Parkında Gerçekleştirilen fidan dikimi sırasında konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Karaahmetli Tabiat Parkına bu yıl itibariyle 10 bin adet fidan dikileceğini ifade etti.

KIRIKKALE´DE ORMANLIK ALANLAR %9´DAN %16´YA ÇIKTI

Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, davetliler ve öğrenciler katıldığı Karaahmetli Tabiat Parkında düzenlenen ağaç dikim töreninde konuşan Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Kırıkkale´de ormanlık alanların %9´dan %16´ya çıktığını, kurumlar arasında uyumlu çalıştıklarını, Maliyeye ait arazileri ağaçlandırdıklarını diğer araziler içinde de çalıştıklarını belirtti.

BÖYLE GÜZEL ORTAM VE TEMİZ HAVA HERKESE NASİP OLMAZ

Programda bir konuşma yapan Vali Ali Kolat da, ?Bu güzel ortamda birlikte olmaktan son derece mutluluk duydum. Böyle güzel ortam ve temiz hava herkese nasip olmaz. Öğrencilerimizin buraya gelip bu güzelliği görmesi lazım. Ama Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzde burada çocuklara yönelik neler yapılabiliyorsa onları da yerine getirmemiz gerekir. Burası arsa olarak İl Özel İdaresine tahsisliydi. Daha sonra tabiat parkı fikri gelişince burası Orman Genel Müdürlüğüne verildi. Buraya iki milyona yakın masraf edildi. 10 bine yakın da fidan dikilecek. Burasının etkinlik ve cazibe anlamında neler yapılabilir onlar üzerinde de durulacak. Bizlerin de Valilik olarak bu projeye önemli katkıları oldu. Ayrıca yollarının bu noktaya gelmesinde ciddi çalışmalar yapıldı.?  

AĞACI VE DOĞAYI SEVİYORUZ

?Ağaç son derece önemli bir konu. Ben burada bulunduğum süre içerisinde Orman Genel Müdürlüğü bizlere her türlü desteği vermişlerdir. Kırıkkale´mizde orman alanımız %9´lardan %16´lara çıktı. Ama biz bunu da yeterli görmüyoruz. Karaahmetli Tabiat ve Doğa Parkında hâlâ ağaç dikilecek alanlarımız var. Yeni bir protokol yapılırsa burası daha da ağaçlandırılacak. Buranın cazibesi daha çok artar. Hepimiz zaten ağacı ve doğayı seviyoruz. Burada hep birlikte ağaç dikeceğiz. Bundan sonra da herkesin dikili bir ağacı olacak. Kırıkkale de tabiat parkı olabilecek alanlarımız da çok. Herkesin bu konuda elinden gelen gayreti göstermelerini istiyoruz. Ben bu vesileyle bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.



ilhat
28.03.2016 21:50:37
aman Allahım. ne büyük laflar. olan agacı koruyun önce.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü