Karanlığa teslim olmayacağız

Karanlığa teslim olmayacağız

"ERKEK EGEMENLİĞİNE KARŞI MÜCADELE!!!"

Karanlığa teslim olmayacağız

Kırıkkale´de bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Eğitim Sen Kadın Sekreterliğinin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte basın açıklamasından sonra havaya temizliğin simgesi beyaz balon uçuran Kadınlar ?Karanlığa teslim olmayacağız? diye slogan attılar.

CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANDILAR

Bir gün önce sokaklarda hemcinslerine karanfil ve broşür dağıtan Kırıkkale Kadın Platformu üyesi hanımlar dünde Cumhuriyet Meydanında bir araya geldiler. KESK Kırıkkale Şubeler Kadın Meclisi öncülünde düzenlenen etkinlik için ellerinde beyaz balonlar, çeşitli sloganlar içeren pankart ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanında toplanan kadınlar erkek egemen sisteminin ortadan kaldırılması, emeklerinin, kimlik ve üzerindeki tahakkümüne karşı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini, bugün kadına karşı şiddetin doruk noktasında olduğunu ve artık şiddete son verilmesi için meydanlarda toplanmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

ERKEK EGEMENLİĞİNE KARŞI MÜCADELE

KESK Kırıkkale Şubeler Kadın Meclisi üyeleri, Tüm Emekli Sen Kırıkkale Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği Kadın Komisyonu üyeleri Alevi Kültür Derneği Kadın Komisyonu üyeleri ve CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı üyelerinden oluşan gruba hitaben konuşan Eğitim Sen Şube Kadın sekreterliği Kırıkkale Kadın Platformu üyesi Necla Büyükyıldız kadınlar olarak binyıldır süren erkek egemenliğine karşı yürütülen mücadelenin kazanımı olan ve her 8 Mart´ta olduğu gibi yine meydanları doldurduklarını söyledi.  

AKP´NİN SALDIRILARI SÜRÜYOR             

AKP hükümetinin faşizminin, kadınlara, işçi ve emekçilere, halklara ve doğaya yönelik saldırılarının artarak devam ettiği bir süreçte yaratılmak istenen korku imparatorluğuna karşı, eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmek için alanları doldurduklarını belirten Büyükyıldız ?Biz kadınlar, AKP´nin savaşına karşı, halkların eşit temelde bir arada yaşayabileceği bir geleceğin, kadınların barış mücadelesiyle mümkün olacağını biliyoruz. Bu nedenle  savaşa karşı barışı, bir arada eşit yaşamı ve dayatmalara karşı direnişi büyütüyoruz. Esnek-Kuralsız, Güvencesiz  Ve Kölece Çalışmaya Karşı, Emeğimize Sahip Çıkıyoruz! AKP hükümeti bir yandan kirli savaş stratejileri yürütürken, diğer taraftan emek düşmanı politikalarına hız kesmeden devam ediyor? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ