Karakeçili´nin şanına yakışır şenlik

Karakeçili´nin şanına yakışır şenlik

21´İNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLEN KARAKEÇİLİ ULUSLARARASI KÜLTÜR ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.

Karakeçili´nin şanına yakışır şenlik

21´incisi gerçekleştirilen Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

KATILANLAR

Programa Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Karakeçili Kaymakamı Murat Irgatoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Musa Ulu, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, İl Müftüsü Bekir Gerek, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

BİZİ DE DERİNDEN ÜZDÜ

Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği ilk önce, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Programda, Sivas Göktürk Okçuluk Kulübü, davetlilere çeşitli gösteriler sundu. Akşam saatlerinde ise Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu tarafından program yapıldı. Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, bu sene 21´cisi düzenlenen Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliğinin, ülkede son zamanlarda yaşanan üzücü olaylardan dolayı, dini ağırlıklı konular üzerinde bir program yaptıklarını söyledi.  Özçelik, ?Son günlerde yaşanan terör olayları tüm Türkiye´yi derinden üzdüğü gibi biz Karakeçili halkını da derinden üzmüştür. 1995 yılında başlattığımız Karakeçili Uluslararası Kültür Şenlikleri´nin bu yıl 21´ncisini düzenledik.? dedi.

KATKI SAĞLAMAK 

Terör olayları nedeniyle şehit ve gazilerimize olan saygılarından dolayı birkaç değişiklikler yaptıklarını dile getiren Özçelik, ?Ocaklara ateş düştü. Analar babalar ağlarken biz burada şenlik yapamayız. Bu bizim gelenek ve göreneklerimizde yok. İlçe halkı olarak gerekli yerlerle görüşerek eğlence programlarını iptal ettik.?diye konuştu.  Karakeçili Kaymakamı, Murat Irgatoğlu, bu şenliğin amacının Karakeçili gibi köklü bir aşiretin kültürel değerlerini tekrar canlandırmak olduğunu ifade ederek, katılanlara teşekkür etti.

GÜNÜMÜZE GELMİŞ

Vali Ali Kolat, ?Türk Milleti geçmişte büyük devletler kurmuş, Orta Asya´dan Anadolu´ya gelmiş, Büyük Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti´ni kurarak bu güne kadar gelmiştir. Devlet kurmada Türk Milleti´nin üzerinde başka bir millet yoktur. Bu bizim örflerimizden, adetlerimizden ve inançlarımızdan kaynaklanıyor. Birlik ve beraberliğimizin temelinde işte bu tür festivaller var. Bu tür festivallerle bizler, geçmişimizi hatırlamak, geleceğimize taşımak ve çocuklarımızı örf adet ve geleneklerimize göre yetiştirmek, eğitmek ve onları geleceğe hazırlamak gerekir. Bir milletin geçmişiyle bağlantısı kopmuşsa, geleceği de risklidir. Bu tür etkinlikler, festivaller geleceğimiz açısından, birlik ve beraberliğimiz açısından, özellikle birbirimizi tanımamız açısından son derece önemlidir. Ben bu vesileyle, bu festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

DERİNDEN ETKİLİYOR

Kolat, ?Tabi ki son zamanlardaki ülkemizde yaşanan üzücü olaylar hepimizi derinden etkiliyor. Bizler Çanakkale de 250 bin şehit veren bir milletiz. Biz yurt dışında birçok ülkeye gittiğimiz zaman Türk şehitliklerini görüyoruz. İşte bu, büyük bir millet olmanın özelliğidir. Elbette ki içimiz kan ağlıyor. Ama biz, millet olarak, birliğimizi, beraberliğimizi, özellikle de varlığımızı sürdürmek istiyorsak, maalesef bu acıları da yaşayacağız. Tabi Cenab-ı Allah şehitleri öven birçok hadis göndermiştir. Şehitler diridirler, onlar için ölü demeyin demiştir. Peygamberlikten sonra da en önemli bir mevki olarak şehitliği gösteriyor.?

GELİŞMELER OLDU

Kolat, ?Karakeçili ilçemiz, son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Kırıkkale de Nur Camimiz ve burada da Merkez Camimiz hizmete girdi. Bu camilerimiz geleceğimizin önemli mihenk taşlarıdır. Dolayısıyla buranın vatan olmasında, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamızda camilerimizi önemli bir yere sahip. Karakeçili ilçemizde alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da hükümetimiz her türlü desteği veriyor.  Karakeçili ilçemizde olduğu gibi ülkemiz de de büyük şehirlere göç eden vatandaşlarımız var. Bu durum ilçelerimizi ve köylerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Ancak son yıllarda yapılan güzel çalışmalarla, köylerimizin ve ilçelerimizin daha yaşanılır bir hale getirilmesiyle, vatandaşlarımızın tekrar köylerine döndüğünü görüyoruz. Bu durum daha da artarak devam edecektir. Artık bugün, büyük şehirlerde hangi hizmetler veriliyorsa, köylerimizde de aynı hizmetler veriliyor. Ben tekrar huzurlu, mutlu günler dileğiyle, bu festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Protokol konuşmalarının ardından, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları topluluğu tarafından davetlilere, halk oyunları gösterisi sunuldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı