Kar, kış demeden Tarım İl çalışıyor

Kar, kış demeden Tarım İl çalışıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan bilgilendirme toplantıları sürüyor. Yahşihan'a bağlı Hisarköy'de düzenlenen toplantıda çiftçiler yeni uygulamalar konusunda bilgilendirildi.

KÖYE GÜÇLÜKLE ULAŞILDI

Yahşihan İlçesinin Hisar Köyünde çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıyı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırıkkale Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü birlikte yaptı. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bir ortamda eğitim ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmek için her iki kurumun görevlileri köye güçlükle ulaştı

YENİ UYGULAMALAR ANLATILIYOR

Hisar köyünde yapılan toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın vermiş olduğu hibe ve desteklemeler, Orköy kredileri, Ajanslarca yapılan hibeler hakkında bilgiler verildi. Üreticilerin desteklenmesini bekledikleri konular ile ilgili de bilgiler alınmış olup, hâlihazırda ilimizde organik tarım yapılan tek köy olma özelliği taşıyan Hisarköy’de üretim alanının ve üretici sayısının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

YETKİLİLER KATILDI

Çiftçi bilgilendirme toplantısına; Yahşihan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İlker Demirci, Kırıkkale Orman ve Su İşleri Müdürlüğünde Orköy Şube Müdürü Mustafa Pekdemir, Teknik Elemanlar, Hisar Köyü Muhtarı Naci Aras ve üreticiler katıldılar.

TÜM KONULARDA ÇİFTÇİLER UYARILIYOR

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, çiftçilerimize tarımsal destek, hibe ve krediler, hayvan sağlığı, zirai mücadele gibi konularda planladığımız bu tür bilgilendirme toplantılarını üretim açısından ölü sezon olan kış mevsiminde yapmaya devam edeceklerini söylemiştir. İl Müdürü Kırbaş özveri ile çalışan personellere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü