Kar, çiftçinin yüzünü güldürdü

Kar, çiftçinin yüzünü güldürdü

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Kar yağışının üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Yağan karın arazide ekili olan hububata örtü görevi yaptığını belirten Sümer, yağışların üretimi olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

UYARILARDA BULUNDU

Üreticilere bazı uyarılarda da bulunan Başkan Sümer, Son günlerde ülke genelinde gerçekleşen kar yağışlarının özellikle hububat üretimine olumlu yansımakla birlikte, bu aylarda mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının zarar verebileceğini vurguladı.

DON OLAYINA DİKKAT  

Bilindiği üzere, tarım ürünlerinin tohumun tarlaya atılışından ürünün hasat edilerek ambara konmasına kadar her zaman risk altında olduğunu bildiren Sümer, “Bu nedenle üreticilerimizin, aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek konularda, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve gerekli önlemleri erken almaları yararlarına olacaktır. Üreticilerimiz don olayına karşı bilgilendirilmeli ve teknik olarak desteklenmelidir” ifadesini kullandı.

TARIM ÜSTÜ BİR FABRİKA  

Başkan Sümer, 2013-2014 sezonunda çiftçinin başta kuraklık ve don olmak üzere hemen bütün doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını, büyük sıkıntı yaşadığını, bitkisel üretimin gerilediğini bildirerek, “Bu yıl yağışlı başladı ama tarım üstü açık bir fabrika. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. Umarız, 2014-2015 üretim sezonu büyük bir doğal afet yaşanmadan geçer de çiftçimiz rahat bir nefes alır” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı