Kar geç geldi tam geldi

Kar geç geldi tam geldi

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Kar geç geldi tam geldi

Kırıkkale´de dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı hem sevindirdi, hem üzdü. Sabah saatlerinde işe gitmek için sokağa çıkanlar kara hazırlıksız yakalanırken, işyerlerine ulaşmak isteyenler yollarda kaldı. Bu arada akşama kadar süren kar kartpostallık görüntülere neden oldu. Kar en çok çocukların yüzünü güldürdü.

KAR BİR GELDİ PİR GELDİ

Birkaç aydan buyana kurak geçen Kırıkkale´de kar yağışı kelimenin tam anlamıyla bir geldi pir geldi. Dün geceden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı akşama kadar sürdü. Sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran kara sabah işine gitmek üzere sokağa çıkanlara adeta süperiz yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle çevre mahallelerde yollar kapanırken vatandaşlar işine ulaşmakta güçlük yaşadı. Bu arada Belediye ekipleri merkez ve çevre mahallelerde kar yağışının ilk başladığı saatlerden itibaren cadde ve sokaklarda yol açma çalışması yaptı.

KAR EN ÇOK ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Akşam saatlerine kadar süren yoğun kar en çok çocukları sevindirdi. Sabahtan itibaren sokaklara koşan çocuklar karın tadını doyasıya çıkardı. Bir kaç yıldan bu yana ilk defa bu kadar etkili olan kar alçak kesimlerde 30-36 santime kadar çıktı. Bu arada valilik te okulların tatil edildiğini duyurdu. Sabah okula gidenler evlerine gönderilirken öğlenci öğrenciler okula gitmedi. Merkezdeki esnaflar ise kartopu oynayarak günü geçirdi. Bazı esnaflar sokaklarda kardan adam yaptı. Ankara caddesindeki esnafların yaptığı kardan inek ilgi odağı oldu.

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Kırıkkale´de özellikle parklarda kartpostallık görüntüler oluşturdu. Hüseyin Kâhya parkında ve çevredeki parklar ile Kızılırmak çevresinde güzey manzaralar oluştu. Çay ocaklarının sokağındaki belediye tarafından konulan saksı çamların manzarası gelip geçenlerin ilgisini çekti. Merkezde trafik ekipleri trafik akışını sağlamak için insanüstü gayret sarf etti. Bu arada kar nedeniyle küçük çaplı trafik kazaları da yaşandı. Kar yağışı akşam saatlerinde etkisini yitirirken Belediye ekipleri yolların açık kalması için solüsyon çalışması yaptı.

KARDAN GELİN DAMAT VE İNEK YAPTILAR

Kırıkkale´de bir esnaf yaklaşık 4 saat uğraşarak kardan inek yaptı. İneği gören vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çekinmek için sıraya girdi. Öte yandan kardan gelin ve damat yaparak nikâh kıydılar. Kırıkkale´nin Ankara Caddesi üzerinde bulunan Kale Uyku Dünyası adlı işyerinin sahibi Abdulkadir Kutluca, sabah işe geldikten sonra kar yağışını fırsat bilerek, inek yapmaya başladı. Uzun uğraşlar sonunda, ineği meydana çıkarttı. İnek caddenin maskotu oldu. İneğin ismine beyaz kız ismini koydular. Kırıkkale´de uzun zamandır kar yağının yaşanmadığını belirten Kale Uyku Dünyası adlı işyerinin sahibi Abdulkadir Kutluca, ?Caddenin karla dolduğunu görünce, inek yapmak fikri aklıma geldi. Değer esnaflarla birlikte 4 saat süren bir çalışma ile ineği tamladık. Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bazıları hatıra fotoğrafı çekindi. Daha önceden de kardan gelin ve damat yaparak, arkadaşlarla nikâhlarını kıydık? dedi.

KARI HALAY ÇEKEREK KUTLADILAR

Uzun zamandır yağmayan kar, Kırıkkale´de büyük bir mutluluk yarattı. Kırıkkale´de lapa lapa karın yağdığını gören basın mensupları Cumhuriyet Meydanı´nda halay çekerek kutladılar.

EMNİYET MÜDÜRÜ KARTOPU OYNADI

Bazı basın mensupları, halay esnasında ayağı kayarak yere düştü.  Ardından basın mensupları meydanda kartopu oynayarak çocuklar gibi eğlendiler. Polis Evinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar´la basın mensupları,  mensupları bir araya geldi. Toplantının ardından Onar ve basın mensupları kartopu oynadı. Basın mensupları Onar´ı kartopuna tuttular. Esnaflar ise hem işyerlerinin önünü temizledi, hem de kardan adam yaparak kar heyecanına ortak oldu. Belediye çalışanları ise, kapanan caddeleri temizlemeye başladı. Ara sokakları ise tuzla açmaya çalıştılar. Karla birlikte Hüseyin Kâhya Parkı´nda bulunan güvercinler yem bulmak için karların içinde gezinmeye başladı. Kara yakalanan motosikletli vatandaşlar, yolda yollarını bulmakta zorlandılar. 

OKULLAR TATİL OLDU

İl Hıfzıssıhha Kurulunun 21.01.2016 tarihli ve 2016/1 sayılı kararı gereğince; meteorolojik veriler dikkat alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu kar yağışının etkili olması nedeniyle Kırıkkale merkez ve merkeze bağlı taşımalı eğitim kapsamında Milli Eğitime bağlı okullar bugün tatil edildi.

34 KÖY YOLU KAPANDI

Kırıkkale merkez ve ilçelerinde 34 köy yolu, yoğun kardan dolayı kapandı. İl Öze İdare ekipleri, köy yollarının açmak için çalışma başlattı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü