Kar, farelerle mücadeleyi kolaylaştırdı

Kar, farelerle mücadeleyi kolaylaştırdı

YAĞIŞLAR RAHATLATTI

Kar, farelerle mücadeleyi kolaylaştırdı

Karın yağmasıyla birlikte farelerle mücadelenin daha da kolay hale geldiği söylendi.

BEREKET KURTARDI

Geçtiğimiz Aralık ayının sonuna kadar yağışların olması çiftçileri endişeye sevk ettiğini belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, sayısı artan tarla farelerinin özellikle hububat ekili alanlara zarar vermeye başladığını söyledi. Son günlerde kar ve yağmur yağışların çiftçinin yüzünü güldürmeye başladığını dikkat çeken Başkan Harun Sümer, kar yağışının çiftçinin tarla faresiyle mücadelesini de kolaylaştırdığını ifade etti.

ZARAR VERİYORLARDI

Sümer, ?Bölgemizde tarlasına hububat eken çiftçimiz, yağışların yetersiz olması nedeniyle hububatın çürümesinden ve gelişememesinden endişe ediyordu. Bir taraftan kuraklık endişesi yaşayan çitçilerimiz diğer taraftan sayıları her geçen gün artan tarla faresiyle mücadele ediyordu. Ocak ayının ilk günlerinden itibaren yağmur ve kar şeklinde gerçekleşen yağışlar, bu aylardaki kuraklığını ortadan kaldırdı. Özellikle kar yağışı, hububat için oldukça faydalı olmuştur? dedi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDER

Sümer, ?Yağan kar ekili alanların üzerinde adeta ince bir hava tabakası bırakarak, sıcaklık sıfır derece olacak şekilde ekili alanları yorgan gibi örtmüştür. Bu kar örtüsü, hem toprağın sıcaklığını koruyacak hem de toprağı nemli tutarak, ekili alanların donması konusundaki endişeleri giderecektir. Diğer bir konu ise tarla faresiyle mücadeleydi. Çiftçimiz bu konuda da büyük endişe içerisindeydi. Kar yağışının etkili olması tarla faresiyle mücadele de de doğal bir mücadele ortaya koymuştur. Tarlaların karla kaplanması tarla faresinin hububata zarar vermesini de ortadan kaldırmıştır. Kar yağışı çitçimizin tarla faresiyle mücadelesini de kolaylaştırmıştır. Umarız bu yağışlar ilerleyen aylarda da devam eder ve çiftçimiz verimli bir hasat dönemi yaşar? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü