Kar çiftçilerin yüzünü güldürdü

Kar çiftçilerin yüzünü güldürdü

ÖRTÜ GÖREVİNİ GETİRİYOR

Kar çiftçilerin yüzünü güldürdü

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte istediği yağışı alamayan çiftçilerin yüzü son günlerdeki kar yağışıyla birlikte gülmeye başladı. Çiftçilerin bu kar yağışını uzun zamandır beklediğine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, kar yağışını çiftçilerin bayram günü olarak özetledi.

HEPİMİZ MUTLUYUZ

Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, son günlerde ilimizdeki kar yağışı hakkında açıklamalarda bulundu. Kar yağışının ardından ilçe ilçe gezerek çiftçiler ile bir araya geldiğini belirten Öztürk, bu yağan karın buğdaylar için soğuklara karşı örtü görevini gördüğünü söyledi. Çiftçilerin kar yağışıyla birlikte bayram sevincini yaşadığını ifade eden Öztürk, ?Arkadaşlarımız, köylülerimiz çok sevinçli. Çünkü kar yağışı hem bolluk, hem de bereketin habercisidir? dedi.

ÖRTÜ GÖREVİNİ GETİRİYOR

Üreticinin merakla beklediği kar yağışının gerçekleştiğini vurgulayan Öztürk, yağan karın arazide ekili olan hububata örtü görevi olduğunu söyledi. Yağışların üretimi olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Öztürk, bu aylarda mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının ise zarar verebileceğini vurguladı.

UYARILAR TAKİP EDİLMELİ

Bilindiği üzere, tarım ürünlerinin tohumun tarlaya atılışından ürünün hasat edilerek ambara konmasına kadar her zaman risk altında olduğunu bildiren Öztürk, ?Bu nedenle üreticilerimizin, aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek konularda, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve gerekli önlemleri erken almaları yararlarına olacaktır. Üreticilerimiz don olayına karşı bilgilendirilmeli ve teknik olarak desteklenmelidir? şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü