Kapulukaya Baraj Kapakları Yenilendi

Kapulukaya Baraj Kapakları Yenilendi

Kırıkkale sınırları içerisindeki Kapulukaya Baraj Kapakları yenilendi. Bakım nedeniyle yaklaşık 3 aydır baraj gölü kapakları açık bulunuyordu.

BARAJ ÖMRÜ UZATILIYOR

AA muhabirinin DSİ Kırıkkale yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kapulukaya barajının ömrünün uzatılması ve sağlıklı bir çalışma ile enerji üretilebilmesi için 80 tonluk su alma ağzı enerji tünel kapağı ile dolu savak radyal kapakları tertibatı ve kulübelerinin yenilendiği, elektrik santralinde bakımların yapılabilmesi için enerji tünel kapağının bakımının yapıldığı, bu çalışmaların neticesinde kontrollü verilen su kesiminin sona erdiği ve Kızılırmak havzasına su verildiği iletildi.

İNCELEME SONUCU ÇALIŞMA BAŞLADI

DSİ yetkililerinin kontrolleri ile yüklenici firmaya başarılı bir çalışma ile yaptırılan, çalışmalar esnasında su altındaki çalışmaların takibini ise dalgıçların yaptığını, bu çalışmaların su altı kameralarla hem takip edildiğini hem de kayıt altına alındığı belirtildi. Kapulukaya baraj bakım ve onarımının amacının ise, ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu aynı zamanda ise baraj ömrünün uzatıldığı belirtildi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu