Kapak toplama seferberliği

Kapak toplama seferberliği

Kırıkkale`nin Balışeyh İlçesinde Şehit Gazi Gürsoy ilköğretim okulu 7.sınıf öğrenci Beyza Akbuğa, engelli bir köylüsü için, engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması için başlatılan plastik kapak toplama kampanyasına destek vermek amacıyla

ARKADAŞ VE ÖĞRETMENLERİNE ANLATTI

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından başlatılan kampanyayı televizyon ve gazetelerden öğrenen Akbuğa, ilçeye bağlı Selamlı köyündeki engelli, 20 yaşındaki Abdullah Eroğlu`nu tekerlekli sandalyeye kavuşturmak için, önce kendisi kapak toplamaya başladı, daha sonra da okulunda okul arkadaşları ve öğretmenlerini örgütleyerek, kapak toplama seferberliği başlattı.

35 KİLO KAPAK TOPLADI

Akbuğa`nın öncülüğünde ilköğretim okulunda bugüne kadar toplam 35 kilo kapak toplandı. Akbuğa, köylüsü Abdullah Eroğlu`nunu biran önce tekerlekli sandalyeye kavuşturmak için gayret gösterdiğini, öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerinin desteği ile kapak topladıklarını söyledi. Akbuğa, öğrenci arkadaşları ve öğretmenleri, toplanan kapakları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu`na teslim etti. Saraçoğlu da kapakları Türkiye Omurilik ve Felçliler Derneğine gönderdi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü