Kanunların temsilcisi olun

Kanunların temsilcisi olun

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2011 ? 2012 eğitim öğretim yılına dün ?merhaba? dedi. Polislerin halkın güvenliği için son derece önemli olduğunu belirten Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, PMYO öğrencilerine de uyarı ve önerilerde bulundu. G

İLK DERSİ KASIM VERDİ
Polis Meslek Yüksek Okulu?nun toplandı salonunda gerçekleştirilen programa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, il ve ilçe müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Kamer Kasım öğrencilere ilk dersi verdi.
 
KARŞINIZDAKİNİ YAKININIZ OLARAK GÖRÜN
3?üncü programda birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, önceki fiziki standartlarla bugün sahip olunan standartlar arasında fark olduğunu ifade etti. Güner ?Bu şehirde ne kadar kararlı bir ekibin olduğunu gösteriyor. Başarı önce inanmaktan daha sonra ekip ruhu ile hareket etmekten daha sonrada gece gündüz çalışmaktan geçiyor. Sizler üzerinizdeki üniformanın öncelikle hizmetkârlık, öncelikle daha disiplinli olma sorumluluğu yüklediği bilinciyle hareket edeceği, daha sonra karşımızdaki insanı annemiz, babamız, kardeşimiz yerine koyacağız. Aynı anlayış ve hoşgörüyü de vatandaşlarımıza yansıtacaksınız? dedi.
 
800 KİŞİLİK YENİ OKUL
Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Amiri Ali Yaşar Ayvaz, okulun kısa bir tanımını yaparak ?2008 yılında 200 kişilik eski binasında açılan okulumuzda iki dönemde mezun olan 196 Polis memuru emniyet teşkilatımızda göreve başlamışlardır. 22 Temmuz 2009 tarihinde temeli atılarak inşaatına başlanan 800 kişilik yeni okulumuz ve kapalı spor salonunun 34 bin metrekare inşaatı tamamlanarak 25 Mayıs tarihinde başbakanımız tarafından açılmıştır. Bu dönemde 1. Sınıfta (400) öğrenci, 2. Sınıfta 400 öğrenci olmak üzere 800 öğrencimiz öğrenim görecektir. 11 kadrolu öğretim görevlisi ve 38 ek ders görevlisi olmak üzere 49 öğretim görevlisi ile eğitim öğretim yapılacaktır.?
 
GÜVENLİK VE ASAYİŞ
 ?Türk Polis Teşkilatı dünyadaki gelişme ve yenilikleri izleyerek teknolojik gelişmelere paralel olarak kendini sürekli yenilemektedir. Geleceğin Polisleri daha bilgili, kültürlü yaptıkları işi insanlık görevi sayan, vizyonunu sürekli geliştiren teknolojiyi kullanan, bilimsel düşünceyi benimseyen kişiler olacaktır. Günlük hayatta polisin görev alanına girmeyen ve polisi ilgilendirmeyen hemen hiç bir konu yok gibidir. En başta PVSK olmak üzere daha birçok kanun polise görev vermiştir. Polis; Bireylerin güvenliğini sağlayan, kamu düzenini koruyan ve düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir. Güvenliğin olmadığı yerde hiçbir şey gelişemez, ne sosyal hayat, ne demokrasi ne ekonomi, toplumların olmazsa olması güvenlik ve asayiştir?
 
HASSAS BİR GÖREV
 ?Eğer polisimizi iyi yetiştiriyorsak güvenlik asayiş hizmetlerinde çok daha iyi sonuç alırız. Vatandaşın can ve mal emniyeti, güvenlik ve huzuru çok daha iyi sağlanır. Son yıllarda Emniyet teşkilatımız gerek teknolojik, gerek eğitim olarak büyük aşamalar kat etti. Polis temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi son derece hassas bir görevi yerine getirmektedir. Bu görevin ifası sırasında halkımızla arasında karşılıklı bir güven ve desteğin oluşması şarttır. Toplumun desteğini kazanabilmenin ön şartı ise halkla iyi iletişim kurmak ve güven vermektir. İşte bunun yegâne yolu da polisimizin etkili ve verimli bir şekilde eğitilmesidir?
 
GAYRETİ VE FEDAKARLIĞI GÖSTERİN
 ?Polisimizin etkili, süratli ve kaliteli hizmet verebilmesi için, eğitim ilkelerimizi, halkın polisten beklentilerini de içine alan bir bütünlük içerisinde değerlendiriyor ve polislerimizi yetiştiriyoruz. Devletimiz, 70 milyon insanımızın katkılarıyla, sizlerin en iyi şekilde yetişmenizi sağlayacak eğitim ortamını mevcut şartlar dahilinde hazırlayıp, bütün personelimiz ve görevlilerimizle her türlü gayreti ve fedakarlığı göstermekteyiz. Biz bunları yaparken, ülkemizin genç evlatları olan sizler de, size verilen eğitimleri en iyi şekilde alarak davranışlarınızdaki olumlu değişiklikleri, birlik ve beraberliğinizi, kültürel kaynaşmanızı sağlayarak buradan mezun olacaksınız?
 
DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIP
 ?Bu kutsal yuvada edineceğiniz bilgi birikimi ve çalışma disiplini ile üstesinden gelemeyeceğiniz zorluğun, ulaşamayacağınız hedefin olmadığına inancım tamdır. Yüksek Okulumuzda kazanacağınız disiplin ruhu sizlerde bir hayat tarzı haline gelecektir. Ülkemizin her köşesine gidip cansiperane milletimize hizmet verecek, Ulu Önder Atatürk`ün bizlere en kutsal emaneti olan cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkıp, gösterdiği hedefin yılmaz takipçileri olacaksınız. Ülkemizin huzur ve güvenliğinin temini için var olan Polis Teşkilatımızın genç adaylarını yetiştirecek olan sizlersiniz. Devletimizin imkanları ile yapılan ve eğitim ortamları daha modern hale getirilen okulumuzda öğrencilerimize en iyi şekilde vereceğiniz eğitim ve öğretimle mesleki ve hukuki bilgilerle birlikte insan sevgisi ile dolu mezunlarımız sizlerin ve bizlerin başarısı olacaktır? dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ