Kanunlar önünde herkes eşit

Kanunlar önünde herkes eşit

Vali Ali Kolat, 1948 yılında BM`nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`ni yayınladığını belirterek, böylece insan haklarının kabul edildiğini ve bunların son derece önemli olduğunu söyledi. Kolat, herkesin hukuk, adalet önünde eşit olduğunu bildirdi.

DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Demokrasi ile idare edilen devletlerde insan haklarının anayasalarda yer aldığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: Anayasamızda da 12. ile 72. maddeye kadar temel hak ve özgürlükler hakkında düzenlemeler bulunuyor. İnsan hakları demokrasi ile korunur. Hukuk ve hukukun üstünlüğü önemli bir konu. Temel hak ve özgürlüklerin ön plana çıktığı yeni anayasa hazırlıkları yapılıyor. İnsanlar hakları konusunda bilinçlendirilmelidir. Kentteki İl İnsan Hakları Kuruluna, 2012 yılında 52 başvuru yapıldı. Bunların tamamı incelenerek sonuçlandırıldı. İnanç sistemimizin insan haklarına önem vermesi gerekiyor. Kul hakkı konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Milletimiz, Mevlana ve Yunus Emre gibi insan haklarına saygılı gönül erleri yetiştirmiştir? dedi.

DEVLET ÖNÜNDE HERKES EŞİT

Türkiye genelinde insanların haklarını korumak için çeşitli kurullar oluşturulduğunu vurgulayan Kolat, 2012 yılı içerisinde Kırıkkale Valiliği İnsan Hakları Kurulu?na iki başvuru yapıldığını söyledi. İnsanlarda hak oluşturma bilincinin eğitimle başlayacağını dile getiren Kolat, ?Hakkınızı almaktan zorlanıyorsanız orada haktan söz edemezsiniz. Bir yerde haklı iken haksız duruma düştüyseniz hakkınızı sonuna kadar aramalısınız.? dedi. Yrd. Doç. Dr. Cengiz Arıkan, ise bildirge içerisinde yer alan maddelerin anlamlarını açıkladı. İnsan onurunun her şeyden en üst düzeyde olduğunu belirten Arıkan, ?Her insan doğumu ile birlikte eşit doğar ve farklı yaşantılarda olduğu için aralarında bir farklılık görülebilir. Ancak zengin ya da fakir her insan, devletin kanunları önünde de eşittir? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü