Kantin ve yemekhaneler temiz

Kantin ve yemekhaneler temiz

Kırıkkale merkezdeki okullar ile yaz okulları ve kamplarda bulunan kantin ve yemekhaneler okul çevresindeki gıda satışı yapan ve/veya toplu tüketime sunan iş yerleri denetlendi.

ÖNEMLİ BİR SORUN YOK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi müdürlüğünce ilgili mevzuata uygunluğunun kontrolünü yapmak amacıyla başlatılan denetimlerde ciddi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.

AMAÇ TÜKETİCİ KORUNACAK

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi “Bilindiği üzere, Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği yaklaşımı ile tüketicinin korunması ve tüketiciye güvenilir gıda arzı Bakanlığımız temel politikasıdır. Bu kapsamda, öğrencilerimize güvenilir gıda sunulması ve korunması da Bakanlığımızın yetki ve sorumluluğundadır.”

DENETİMLER DEVAM EDECEK

“Bu nedenle; 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Bu Kapsamda 2014-2015 eğitim- öğretim döneminde bugüne kadar ilimizde bulunan okullarda Bakanlığımızın programı kapsamında 18 Okul kantini denetimi, 2 Okul yemekhane denetimi ve 5 adet okul çevresindeki gıda satışı yapan ve/veya toplu tüketime sunan işyeri denetlenerek asgari teknik ve hijyenik şartları yerine getirmesi sağlanmıştır. Okul idaresi, okul kantini yetkilisine ve çalışanlarına gerekli hijyenle ilgili detaylı bilgiler ve Bakanlığımızın” Alo Gıda 174 Hattı” ile alakalı bilgi verilmiştir. Tespit edilen eksiklikler işletmeye bir rapor halinde bildirilip eksikliklerin tamamlanması için ilgili kantin işletmecilerine süre verilmiştir eksiklikler giderilmediği takdirde 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir. Bugüne kadar yapılan denetimlerde idari yaptırım cezai müeyyide uygulanmasını gerektiren bir durumla karşılaşılmamıştır.”



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!