Kantarın topuzunu kaçırmışız

Kantarın topuzunu kaçırmışız

AK Parti Kırıkkale Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu üyesi Ramazan Can, `Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Teklifi` konusunda itiraf gibi açıklamalarda bulundu, "Kantarın topuzun

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN’DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA:

Kantarın topuzunu kaçırmışız

AK Parti Kırıkkale Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu üyesi Ramazan Can, `Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Teklifi` konusunda itiraf gibi açıklamalarda bulundu, "Kantarın topuzunu biraz kaçırmışız." dedi.

CANLI YAYINDA İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Ramazan Can, Cnn Türk`te Cüneyt Özdemir`in sunduğu "5N1K" programına telefon bağlantısıyla katıldı. `Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Teklifi` hakkında Cüneyt Özdemir`in "Altı ay önce böyle bir sonuç olacağını fark etmediniz mi? Çünkü sonuçta çok ciddi bir konu, yasaları değiştiriyorsunuz." sorusu üzerine Can, "Biraz da özeleştiride bulunmamız lazım. Maalesef kantarın topuzunu biraz kaçırmışız diye düşünüyorum. Ölçülü davranmamız gerekirken sanki etki-tepki şeklinde değerlendirmişiz. Komisyonda bütün bunları konuşacağız, inşallah memleketimizin menfaatine, insanlarımıza faydalı bir tasarıyı yasalaştıracağız diye düşünüyorum. Tepkileri dikkate alacağız." İfadelerini kullandı.

"PARALEL YAPI VE KOBANİ HADİSELERİ İLE İRTİBAT KURMAK DOĞRU DEĞİL"

Cüneyt Özdemir`in, "Kulislerde konuşuluyor, zamanlama manidar deniliyor. Acaba bu değişikliğin nedeni Cemaat`e ya da paralel yapıya yönelik bir durumun yasal alt yapısını mı?" diye sorması üzerine de Can, şunları söyledi: "Şimdi bu tamamen bir yanıltma tekniği. Yani güvenlik tedbirleri ile alakalı bölümleri var. Bunu bir yargı paketi şeklinde değerlendirmemiz lazım. Yani paralelle ilgili ya da Kobani hadiseleri ile ilgili direk bağlantı kurmak tabi ki doğru değil. Tabi ki bir düzenleme varsa herkesi etkileyecektir. Ama bizim teklifimizde böyle bir amaç yok. Bunu açıkça söyleyeyim."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız