Kanserle, Birlikte Savaşalım

Kanserle, Birlikte Savaşalım

KANSERDEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ?

Kanserle, Birlikte Savaşalım

?1- 7 Nisan Kanser Haftası? kapsamında, Yahşihan Kaymakamlığı, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından birlikte organize edilen "Kanserle, Birlikte Savaşalım" temalı stantlar Podium AVM´de açıldı. Kurulan stantlara halk büyük ilgi gösterirken, stantlarda halka yönelik bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.

KANSERİN BİLİNMEYENLERİ ANLATILIYOR

?1-7 Nisan Kanser Haftası? etkinlikleri kapsamında açılan stantlarda kanserin bilinmeyenleri anlatılıyor. Halkı kanser konusunda bilinçlendirmek, tarama programları hakkında bilgilendirmek yürütülen kanser tarama programını, hedef popülâsyona ulaşarak kanser gelişim sürecini, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evrede iken tespit etmenin önemi vurgulamak. Hedef nüfusun kanser tarama programlarına katılımının sağlanması amaçlanıyor. Taramaların ücretsiz olduğu vurgulanarak halkımızın KETEM´e yönlendirilmesi sağlanıyor

KANSERDEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ?

Kanser Savaşında toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak için çalışılırken en çok erken tanının hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekilmelidir. Kanserin tedavisinden daha önemli nokta kanserden korunma ve erken tanıyı sağlayacak uygulamaların yaygınlaşmasıdır. Erken tanı kanserin tedavisinden çok daha kolay ve ucuzdur. Sigara, dengesiz beslenme, obezite ve kontrolsüz olarak güneş ışınlarına maruziyet kansere neden olan faktörlerin %90´ını oluşturmaktadır. Düzenlenen etkinliğe Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Kırıkkale İl Halk Sağlığı Md. Yrd. Dr. Hakan Kılıç, Yahşihan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Aydın, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!