Kanserin tedavisi erken tanı

Kanserin tedavisi erken tanı

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş, 2013 yılı itibariyle 289 kanser hastasına kemoterapi tedavisi uyguladıklarını söyledi. Kanser hastalığında erken tanının önemli olduğunu belirten Öztaş, kanserli hücrenin erken tedavi ile yok edilec

ERKEN TEDAVİ HAYAT KURTARIR

Vali Ali Kolat ve beraberindeki birim müdürleri Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde bulunan ayaktan kemoterapi ve Nükleer Tıp birimini ziyaret etti. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş, kanserin çağın hastalığı olduğunu ve erken tedaviyle kanserli hastaların hayata döndürebileceğini söyledi. Hastane bünyesinde bulunan kemoterapi ünitesinde 2013 yılı itibariyle 289 hastanın tedavi edildiğini belirten Öztaş, hastaların moral ve motivasyonunun yükseltilmesi için ellerinden gelen çalışmanın yapıldığını bildirdi.

 

NÜKLEER ÜNİTESİ KURULDU

Türkiye’de çok nadir hastanelerde bulunan Nükleer ünitesinin içinde barındırdığı sağlık ekipmanlarının ve makinelerin çoğu hastanede bulunmadığını belirten Öztaş, birkaç ay içinde bütün ünitelerin açılacağını ifade etti. 2013 yılı itibariyle 289 kanser hastasına kemoterapi tedavisi uyguladıklarını belirten Öztaş,  Kanser hastalığında erken tanının önemli olduğunu, kanserli hücrenin erken tedavi ile yok edileceğini kaydetti. Öztaş, kanserin artık tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirterek, 10 yıl içinde kanserin belki de tamamen önleneceğini açıkladı.

 

ÖNEMLİ TEKNOLOJİLER VAR

Nükleer Tıp Merkezi hakkında bilgiler veren Öztaş, “Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Nükleer Tıp Birimi 1 Uzman doktor, 3 Kamera teknisyeni, 3 Hemşire, 1 Sekreter ve 1 Temizlik personeli ile hizmet vermektedir. Hastanemiz bünyesinde Aralık 2008 tarihinden beri hizmet alımı kapsamında yürütülen nükleer tıp hizmeti 3 ay önce hastanemize alınan Gama kamera ve gerekli diğer ekipmanlarla yürütülmeye başlamıştır. Şehrimizdeki tek nükleer tıp birimi olup, hastanemiz hastaları dışında üniversite hastanesi hastalarına ve çevre illerden gelen hastalara da hizmet vermektedir.”

 

İL DIŞINDAN GELEN HASTALARA HİZMET

“Kemoterapi ünitesinde 3 sağlık memuru görev yapmaktadır. Kasım 2009 yılında hizmete sunulan gündüz kemoterapi ünitesi Kırıkkale ili ve ilçelerinden gelen hastalar haricinde il dışından gelen hastalara da hizmet verilmektedir. Ünitemizde Tıbbi onkolog ve Hematolog larca kanser teşhisi konulan ve tedavi (protokol) yazılan hastalara hizmet verilmektedir. Kemoterapi ünitemizde hastalarımızın kemoterapi ilaçları görevli personel tarafından bio güvenlik kabininde hazırlanıp uygulanır.” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ