Kanseri hayatımızdan atmalıyız

Kanseri hayatımızdan atmalıyız

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü, meme kanserine dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla bilgi yarışması düzenlendi. Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, kanser oranlarının giderek yükseldiğini ve bu konuda önemli çalışmaların

 

KETEM ÇALIŞMALARINI ANLATTILAR

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bazı alışveriş merkezleri ile Yüksek İhtisas Hastanesi Kadın Doğum Polikliniklerinde stant açılarak kanser ve KETEM tarama çalışmaları hakkında el broşürü ve promosyonlar dağıtıldığı belirtildi.Stantlarda meme kanseri hakkında kadınların bilgi düzeyini ölçmek amacıyla anket ve bilgi yarışması düzenlenerek sorulara doğru cevaplar verenlere çeşitli hediyeler dağıtıldığı ifade edildi.

 

TEDAVİNİN YÜKSEK MALİYETİ VAR

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş de yaptığı açıklamada, kanser hastalığının öldürücülüğü, bıraktığı sakatlıklar ve tedavideki yüksek maliyeti nedeniyle ülke ekonomisi ve iş gücünde de çok ağır kayıplara sebep olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:"Kanser türlerinden biri olan ve kadınlar arasında erkeklere göre çok sıkla rastlanan meme kanseri günümüzde erken teşhis edildiği takdirde tedavi edilebilen hastalıklar grubuna giriyor. Ama bütün gelişmelere rağmen kadınlar tarafından çok iyi tanınmadığı için hala en çok korkulan hastalıkların başında gelir.

 

ERKEN TANI ÖNEMLİ

Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri meme kanseri konusunda farkındalığı arttırmak, meme kanserinin erken tanısını sağlamak amacıyla her yıl ekim ayında meme kanseri bilinçlendirme etkinlikleri yurt genelinde düzenlenmektedir."



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!