Kanser, erken teşhisle tedavi edilebilir

Kanser, erken teşhisle tedavi edilebilir

KANSERE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN...

Kanser, erken teşhisle tedavi edilebilir

Yahşihan Kaymakamlığı İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla kanser konusunda farkındalığını arttırmak ve kansere karşı alınması konusunda seminer düzenlendi.

KANSERLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM

Kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla üzere Podium AVM içerisinde stant açıldı. Kurulan stantlarda halka kanser ve kanser taramaları konusunda çeşitli bilgiler verildi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN

Standın farkındalık oluşturmak ve halkı kanser konusunda bilinçlendirmek için kurulduğunu ifade eden Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Dr. Elif Aydın Atıcı, "Tüm kanserlerin yüzde 70-80´inde sebebin çevresel faktör olduğu tahmin edilmektedir. Kanser yapıcı etkileri bilinen maddelerden korunmak kanserden korunmada en önemli faktördür. Kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve iyileşmenin erken teşhis ile doğru orantılı olduğunu unutmamalıyız." dedi

İLÇE PROTOKOLÜ STANTLARI GEZDİ

Yahşihan Kaymakam Refiki Oltan Bayraktar beraberinde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ile birlikte kurulan stantları ziyaret ederek İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Aydın Atıcı´dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Öte yandan Yahşihan Kaymakamlığı İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Aydın Atıcı ve ekibi vatandaşında haklı takdirini toplayarak Yahşihan´da başarılı çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!