Kandiliniz hayırlara vesile olsun

Kandiliniz hayırlara vesile olsun

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Gerek, mesajında, tüm İslam aleminin Miraç Kandilini gönülden tebrik ederek, hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

MİRAC KANDİLİNİN ÖNEMİ 
Miracın, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (SAV) gecenin bir anında Mekke`deki Mescid-i Haram` dan Kudüs` deki Mescid-i Aksa` ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği, Sidret-ül Münteha`ya ulaştırıldığı mübarek gecenin adı olduğunu belirten Gerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:?Nitekim Cenab-ı Allah İsra Suresi 1. Ayetinde, (Kulu Muhammed`i bir gece Mescid-i Haram` dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa` ya götüren Allah` ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür) buyurmuştur. Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Miraç, Allah`ın sevgili Resulünden başka hiç kimseye vermediği İlahi bir ihsandır.
PEYGAMBERİ ÖRNEK ALMALIYIZ 
?Yüce Peygamberimiz için pek büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de İlahi rahmetler ve lütuflarla doludur. Miraç olayının, biz Müslümanlar için en önemli sonuçlarından biri, hiç şüphe yok ki, dinin direği olan namazdır. Namaz, bize bir miraç hediyesidir. Onun içindir ki namaz, müminin miracı olmuştur. Nasıl ki, Yüce Peygamberimiz Miraç`ta vasıtalardan arınmış olarak Cenab-ı Allah ile karşı karşıya geldiyse, Mü`min de namazda Cenab-ı Allah`tan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer Mümin günde 5 vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılacak olursa, o namaz onun bir miracı olur, kul onunla Hakk`a yol bulur.? Gerek, Miraç Kandili`nin Cenabı Allah`tan huzur, mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice kandillere kavuşturmasını ve hayırlara vesile kılmasını diledi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü